*
Борба с вредителите

РАБОТНА СРЕЩА БЕЛОГРАДЧИК - КНЯЖЕВАЦ, СЪРБИЯ /видео/

|
РАБОТНА СРЕЩА БЕЛОГРАДЧИК - КНЯЖЕВАЦ, СЪРБИЯ /видео/

Работна среща между ръководителите на местните власти на приятелските общини Белоградчик и Княжевац се състоя в едноименния сръбски град.
Поради изключителната важност на една от разглежданите теми, свързана с изграждането на Граничен контролно-пропускателен пункт на прохода „Кадъ боаз” от българска страна освен кметът Борис Николов и Мирослава Чавдарова – председател на общинския съвет, участваха още Любомила Станиславова – народен представител от ПП „ГЕРБ”, Атанас Кръстин – генерален консул на Р. България в Ниш, Сърбия и Момчил Райчевски – експерт в министерството на външните работи.
От страна на домакините участваха кметът Милан Джокич и Драган Манчич – председател на общинския съвет, както и Йован Исаков – председател на Сдружението на частните предприемачи, Младен Радосавлевич и Зоран Джорджевич от Дирекция „Развитие”.
Разнопосочни мнения и пространни коментари предизвика първа точка от дневния ред, свързана с изграждането на нов ГКПП по западната граница на прохода „Кадъ боаз”, край пограничните села Салаш и Ново корито, Р. Сърбия. След приключване на дебатите, участниците в срещата се обединиха около мнението, споделено от Любомила Станиславова, да направят необходимото и инициират изграждането на комисии на национално ниво и в двете страни, в които да влязат представители на всички министерства и институции, които имат отношение по изграждането на пункта.
Йован Исаков изнесе информация за първите резултати от съвместните делови контакти на представителите на бизнеса. Както е известно връзките в тази област се създадоха едва в последната година от сътрудничеството.
Кметовете Николов и Джокич декларираха своята добра воля, готовност и желание да работят за интензифициране на двустранните отношения между общините по повод предстоящото честване на 45-годишния юбилей от Деня на тяхното побратимяване, който ще бъде отбелязан през 2013 година. Видео от ТВ - Княжевац.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар