*
Борба с вредителите

РАБОТАТА ЗА ФИЛИАЛ НА СУ"Св.КЛ.ОХРИДСКИ" ВЪВ ВИДИН СЕ РАЗВАЛЯ, МАЙ

|
РАБОТАТА ЗА ФИЛИАЛ НА СУ"Св.КЛ.ОХРИДСКИ" ВЪВ ВИДИН СЕ РАЗВАЛЯ, МАЙ

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на депутата Михаил Миков (БСП) да се дадат 500 хил. лв. допълнително в Бюджет 2013 на Софийския университет за създаването на филиал във Видин. На 26 октомври т.г. министър Сергей Игнатов твърдо обеща на града филиал на СУ и заяви, че новото вузовско звено има пълна подкрепа от премиера Борисов и от ГЕРБ. В НС обаче мнозинството гласува против 500-те хиляди допълнително за Алма матер, с аргумент, че ректорът й се бил отказал.
Идеята не беше на СУ, ние дадохме разчети на министър Игнатов колко ще струва една бакалавърска или една магистърска програма във Видин и се оказа, че загубата при първата ще е 237 хил. лв. годишно, при втората - 35 хил. лв., обясни за ДУМА вчера проф. Иван Илчев, ректор на СУ. Ако някой покрие тези разходи, ние сме готови да обучаваме във Видин, уточни той.
СУ няма как да плати 500 хил. лв. за филиал, понеже в Бюджет 2013 той има недостиг за научните дейности например и за издръжката на малките филологии, обясни Миков. С отказа си за парите вие казвате ясно, че Игнатов и ГЕРБ излъгаха Видин, коментира Миков и добави: На лъжата краката са от Димитровден до Никулден.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар