*
Борба с вредителите

ПСИХОТРЕНИНГ И СТРИЙПТИЙЗ НА ДУШАТА

|
ПСИХОТРЕНИНГ И СТРИЙПТИЙЗ НА ДУШАТА

Необикновено училище в училището устрои известната психоложка Мадлен Алгафари, която бе гост на най-голямото школо във Врачанска област- гимназия „Христо Ботев” в родния й град Враца. По примера на своя далечен предшественик даскал Константин Огнянович от 1822 година, атрактивната Мадлен се опита да внесе светски елементи в образованието.

Психотренингът в аулата на най-старото врачанско школо започна необичайно – със стрийптийз на атрактивната гостенка, която позакъсня заради мъглата и се разсъблече набързо пред погледа на аудиторията. Шегата настрана, но тя ловко успя да вкара присъстващите учители, родители и ученици в омагьосания кръг на непознатото и премълчаваното във взаимоотношенията между деца-родители-учители и техните комбинации. И се оказа толкова сложно да бъдеш дете и да не слушкаш, или да бъдеш родител и да не налагаш своята воля, или да си педагог и да умееш да се учиш от ...учениците си. Разголването на душата е част от играта на психотренинг, или възпитаване на мислите и чувствата чрез игра.

По законите на Мърфи и на простото тройно правило, което се оказва много по-сложно от компютърните конфигурации, психотренингът показа защо е трудно, трудоемко и толкова важно да бъдеш човек в различните възрасти на живота. И да уважаваш себе си чрез другите, да печелиш доверие и да доказваш, че най-важното правило е правилата да се нарушават и променят с консенсус. И с усмивка. За да бъдем хора, а не догми.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар