*
Борба с вредителите

ПРОЗРАЧНОСТ В МЕДИЙНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА ВЛАСТТА - БЕЗ НИКАКВИ ГРАНИЦИ

|
ПРОЗРАЧНОСТ В МЕДИЙНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА ВЛАСТТА - БЕЗ НИКАКВИ ГРАНИЦИ

Иво Инджев

http://ivo.bgПредседателката на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова обясни омекването на властта под натиска на една демонстрация в София за пенсионната реформа като „неразбиране на ситуацията” от страна на вестниците. За целта тя припомни по ТВ 7, че миналата седмица премиерът Борисов е напуснал „тристранката” на преговорите със синдикатите, защото нямало кой да го чуе.Съответно синдикатите бяха похвалени от водещия Бареков, че били изиграли „блестящо ходовете си” и то не за друго, а защото гостували в същата тази телевизия…Изводът от всичко това беше, че синдикатите били признали Бойко Борисов – същият, който напусна „тристранката”, но пък може би днес ще реши да одобри отстъплението от предложенията на ГЕРБ за „плавно” вдигане на пенсионната възраст с по 4 месеца години наред, вместо това да стане от началото на 2012 г. с цяла година. Както и да го въртиш, Борисов беше обяснен като справедлив господар на положението, макар в случая да е ясно, че е стреснат от един протест. И логично, „точно в 8” утре, Борисов ще спусне лично истината от екрана на (своята ) ТВ 7, както стана ясно в заключение.След тази „загрявка” с един предизвестен главен герой на терена, телевизията плавно премина към обосноваването защо е правилно футболист на годината да стане Бойко Борисов. „Хора от народа” подкрепиха с интервюта на запис това мнение на водещия, който също е гласувал „за” тази кандидатура, с факта, че Борисов обича футбола, има повече минути ритане от Бербатов и е заслужил (макар тъкмо при неговото оправно управление футболът днес е на дъното и в местен, и в международен план).А дали Борисов остава твърд в намерението си да си вземе наградата, разбира се – ще научите пак от тази телевизия. Утре точно в 8. С което приключва моята безплатна реклама за телевизионното творение на българската олигархия, което по своята откровеност в обслужването на властта задмина всякакви образци на този род дейност в нашата свикнала на какво ли не родина.Превключвайки каналите попаднах на друга конфузна ситуация, а именно: Дияна Ковачева,новият министър на правосъдието, със стаж на поста си по-малко от денонощие, явно още по инерция даваше обяснения от екрана на БТВ колко добра в своята дейност и високо професионална е неправителствената организация „Прозрачност без граници”, където до вчера заемаше висок пост ( „Виж света, открит и прозрачен…” продължи глас от рекламния блок , продавайки на зрителите продукта на една телекомуникационна компания).Реших да проверя открития и прозрачен свят от източника. И ето какво се получава от най-новото изследване на „Прозрачност без граници” в частта за България, публикувано днес в сайта Vesti.bg:„Транспарънси“: България – най-корумпираната в ЕС
Нова Зеландия, Дания и Финландия са най-неподкупните държави в света, на обратния полюс са Северна Корея и Сомалия, сочи доклад на „Транспарънси Интернешънъл“

Гневът от подкупите е една от причините за протестите по света, коментира международната организация „Транспарънси интернешънъл“ , след като публикува годишната си класация „Индекс на възприятие на корупцията“ (Corruption Perception Index 2011), предаде ДПА.
Северна Корея, която е включена за първи път в Световния корупционен барометър и Сомалия са най-корумпираните страни през 2011 г., следвани с общ резултат от Мианма и Афганистан.

България е поставена на 86-о място в класацията
с индекс от 3,3. В скалата 0 означава високо корумпирана държава, а 10 – съвсем некорумпирана.
Това отрежда на страната ни незавидната позиция на най-корумпираната в ЕС. „Сега разбирате ли, защо най-важната задача на властта, е да си купува смокинов медиен комфорт? Не че не знаете, не че питам, но какво друго да направя, освен да констатирам!


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар