*
Борба с вредителите

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЪВ ВРАЦА НАСТОЯВАТ ЗА СВОЕТО

|
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЪВ ВРАЦА НАСТОЯВАТ ЗА СВОЕТО

Врачани окичиха ЧЕЗ в града с тоалетна хартия, след като централата на ЕРП-то в града отсвири абонатите си в работен ден – днес още по обяд служителите пуснаха решетките на входната врата.

Десетки граждани така и не успяха да подадат жалби за солените си сметки. Повечето от тях са притеснени, че в понеделник ще им спрат тока, защото тогава изтича срокът им за плащане.

Залостената сграда обаче скоро бе атакувана с тоалетна хартия. “Панделки” от ролките окичиха кабелите и електрическите стълбове пред ЧЕЗ. Това беше финалът на протестния поход на граждански комитет „За достойно бъдеще за Враца”.

Автоколона от около 80 автомобили, между които и таксиметрови, с надути клаксони и знамена направи обиколка по главните пътни артерии на града. На митинг пред пустата сграда на Енергото комитетът обяви исканията си.

Те са свързани изцяло с високите цени на тока, водата и парното. От комитета се обявиха за нов закон за енергетиката, включване на гражданска квота в работата на ДКЕВР и търсене на съдебна отговорност от всички, които са допуснали приватизационни сделки при неизгодни условия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар