*
Борба с вредителите

ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ГОРНО ПЕЩЕНЕ СПЕЧЕЛИ ПОДКРЕПА ОТ „ВИВАКОМ“ В ИНИЦИАТИВАТА „РЕГИОНАЛЕН ГРАНТ“

|
ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ГОРНО ПЕЩЕНЕ СПЕЧЕЛИ ПОДКРЕПА ОТ „ВИВАКОМ“ В ИНИЦИАТИВАТА „РЕГИОНАЛЕН ГРАНТ“

Културната институция е сред 14-те финалисти в тазгодишната надпревара, в която се включиха рекордните 360 участници

Проектът „За да не ходи водата на кино“ на читалище „Селска пробуда – 1925“ в с. Горно Пещене е сред 14-те победители в ежегодната инициатива „Регионален грант“ на „Виваком“. Културната институция спечели финансиране от 4901 лв. в конкуренция с рекордните 360 кандидатури.

Целта на проекта „За да не ходи водата на кино“ е да повиши съзнанието на широк кръг от хора (за ценността и ограничеността на водата като природен ресурс и да им покаже практически как могат да постигнат добри резултати в градинарството с много по-малко вода чрез нагледно показване (прожектиране) на добри практики, идеи, съвети и дискусии, посветени на конкретни методи.  

Тази година общата стойност на финансовата подкрепа, предоставена от „Регионален грант“ на Виваком, е 62 758 лв. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проекти в рамките на една година в областите образование и опазване на околната среда.

“Регионален грант” се провежда за осма година поред, а до този момент отпуснатата подкрепа от “Виваком” надвишава 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта на 98 организации от 81 населени места.

 

За читалище "Селска пробуда - 1925" - с. Горно Пещене

Читалище "Селска пробуда-1925" - с. Горно Пещене е учредено през далечната 1925 г. от будни жители на селото, дарили свое имущество, средства, време и усилия, за да подкрепят културата и социалния живот в местната общност. Оттогава организацията не спира да развива активната си дейност с цел да запази традициите, но и да представя съвременните тенденции в нашия живот. Читалище "Селска пробуда - 1925" - с. Горно Пещене обединява близо една-трета от жителите на населеното място, като им предлага достъп до библиотека, културни и образователни събития и повод за сближаване, разтуха и общуване.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар