*
Борба с вредителите

ПРИЯТЕЛИ И ОПОНЕНТИ ИЗПРАТИХА ЛЮДМИЛ САНДОВ В ПО-ДОБРИЯ СВЯТ

|
ПРИЯТЕЛИ И ОПОНЕНТИ ИЗПРАТИХА ЛЮДМИЛ САНДОВ В ПО-ДОБРИЯ СВЯТ

В монтанската болница, след неколкомесечно боледуване, от нелечимо онкологично заболяване вчера е починал юристът Людмил Сандов – зам.-областен на Монтана и кандидат-кмет на ГЕРБ на последните местни избори. Бивш кмет на гр.Монтана. Опелото и погребението му са били днес в родния му град.
Сандов е изпитвал страшни болки до последно и дори морфинът, назначен му от лекарите, не му е помагал в борбата с нея, разказаха пред БЛИЦ потресени негови приятели.

През последните месеци Людмил Сандов бе неколкократно на курсове химиотерапия в най-добрата турска клиника, благодарение на приятели, които му помогнаха за скъпоструващото лечение.

След последната химиотерапия там зам.-областният се почувствал много добре, очевидно е бил в ремисия, доверяват негови близки. Оказало се обаче, че разсейките са твърде много, а ракът е превзел дори черния му дроб.

На опелото днес в храма „Свети свети Кирил и Методий” в Монтана се събраха и привърженици, и опоненти на Людмил Сандов. Сред присъствалите бяха монтанският кмет Златко Живков, областният управител Ивайло Петров и зам.-областният Нина Петкова.

51-годишният юрист Сандов бе първият демократичен кмет на Монтана, издигнат от СДС в зората на демокрацията. На поста си изкара един мандат и с неговото име се свързва преименуването на Михайловград в Монтана. Людмил Сандов работи и като и съветник в кабинета на президента Петър Стоянов.

След приключване на президентския мандат на Петър Стоянов Сандов се оттегля от политиката. Връща се отново към нея чак на последните местни избори, като се кандидатира за градоначалник от ГЕРБ, но не успява да се пребори с опонента си Златко Живков.

 Людмил Сандов оставя майка, съпруга и 8-годишна дъщеря./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар