*

ПРИЛАГАМЕ ИСПАНСКИ ОПИТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДРЕБНИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

|
ПРИЛАГАМЕ ИСПАНСКИ ОПИТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДРЕБНИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

Испанския опит при въвеждането на друго поколение социални политики, които разширяват услугите на общините и гражданските организации в подкрепа на дребните и средни предприемачи, бе представен на тридневен семинар в провинция Валенсия –Испания. На работно посещение бе представител на Областна администрация Враца по покана на Националната асоциация на общинските служители в България, бенифициент по проект „Интегрирана услуга за предприемачи в България” финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и съфинансиран от Европейския социален фонд на ЕС. Проекта се реализира в партньорство с Асоциация на общини от Автономна област Валенсия - Сдружение Рибера Алта /Испания/.
По програма участниците са посетили: IMPIVA (Институт на малкия и среден бизнес във Валенсия), Търговската Камара на Валенсия, CEEI (Европейски център за Иновативни фирми), Асоциацията на Ла Рибера Алта (Център за предприемачи) и AINIA (Хранително-вкусов Институт за Иновативни фирми).
С покана за партньорство към Областна администрация Враца за участие в Европейски младежки проект по програмата на ЕС „Младежта в действие“ е приключило Представянето на Асоциацията на Ла Рибера Алта.
На 28 август 2012 г. Областна администрация Враца в сътрудничество с Националната асоциация на общинските служители в България ще проведе еднодневна конференция за запознаване на предприемачите с възможностите на проекта „Интегрирана услуга за предприемачи в България” – създаване на виртуален център, който да предостави условия за безработни, дребни и средни предприемачи да получат информация, обучение и консултантска помощ за започване и развитието на бизнеса си и да изгради мрежа за подкрепа и взаимопомощ между тях, да подобри условията за заетост и шансовете за наемане на работа на лица, потенциални жертви на трудова дискриминация.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар