*
Борба с вредителите

ПРИКЛЮЧИ СТУДЕНТСКАТА БРИГАДА В МЕЗДРА

|
ПРИКЛЮЧИ СТУДЕНТСКАТА БРИГАДА В МЕЗДРА

С положителна равносметка приключи лятната студентска бригада, организирана и финансирана от Община Мездра за 12-а поредна година. В настоящата кампания се включиха 91 възпитаници на Алма Матер, които бяха ангажирани в благоустрояването на града и на една част от съставните села. Бъдещите висшисти работиха на 10 инфраструктурни обекти, уточни ресорният зам. -кмет инж. Георги Валентинов.
Резултатите от едномесечната трудова дейност на млатите хора: „изкърпени” с асфалт 2048 кв. м в гр. Мездра и в с. Типченица, Люти дол, Люти брод, Царевец, Старо село, Върбешница и Крапец; положени 4264 кв. м хоризонтална и вертикална пътна маркировка (боядисани бордюри, освежени линии и пешеходни зони, лакирани дървени повърхности); изработени 4314 бр. бетонови изделия (плочи и бордюри), които впоследствие бяха положени по градските улици; полагане на 1070 кв. м тротоари по ул. „Софроний”, „Патриарх Евтимий”, „Чавдар войвода” и „Роза”; продължаване с 240 линейни метра в западна посока на пешеходната алея по бул. „Стамболийски”; санитарна сеч на площ от 10,5 дка (изсичане на храсти и корени, почистване на отпадъци, изкопни работи), озеленяване, направа на стъпала и оформяне на алея за бягане в парка над гимназията; почистване на 320 кв. м канали и на 105 дъждоприемни шахти; частичен ремонт на стадиона в с. Зверино.
Бригадирско лято’2012 отново показа, че тази практика е добра и полезна. От една страна за придаването на по-приветлив вид на града и на селата, а от друга – за самите студентите, които така си заработиха по някой и друг лев през ваканцията.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар