*
Борба с вредителите

ПРИ ПАЗАРУВАНЕ В ХИПЕРМАРКЕТ ДА ОТСТЪПВАМЕ РЕД НА ЦИГАНИТЕ, ИНАЧЕ НИ БИЯТ

|
ПРИ ПАЗАРУВАНЕ В ХИПЕРМАРКЕТ ДА ОТСТЪПВАМЕ РЕД НА ЦИГАНИТЕ, ИНАЧЕ НИ БИЯТ

Циганска банда раздаде първобитно правосъдие в магазин от веригата "Кауфланд" в Ботевград. От местната полиция обявиха, че са арестувани и шестимата нападатели - две жени и четирима мъже.
Проблемът тръгнал от словесно спречкване около 13.30 часа. Тогава българско семейство - мъж, съпругата му и тяхното дете, влязло в пререкание с жена от ромски произход. Първоначално охраната предотвратила разрастването на конфликта. Малко по-късно обаче в магазина нахлули четирима цигани и още една жена. Общо шестимата нападатели нанесли побой на семейството, след което избягали навън.

След получения сигнал полицаите от районното управление в Ботевград влезли в дирите на бабаитите и за сравнително кратко време ги открили и арестували. Оказало се, че и четиримата мъже - между 20 и 34-годишни, са криминално проявени, като единият - по прякор Мусата, е с многократни осъждания, а другите са с регистрации за кражби и грабеж. Досие в полицията имали и жените, които са на 29 и 43 години. Преди време едната от тях била хваната да краде именно от "Кауфланд". /БЛИЦ * * * Общинският съветник от „Атака” Милчо Владимиров и неговото семейство - съпруга и син, са нападнатите от тълпа роми в ботевградския магазин „Кауфланд”в навечерието на новата година, пише сайтът Вotevgrad.com.
Както БЛИЦ вече писа, за побоя са арестувани четирима мъже и две жени, до един добре познати на органите на реда отявлени рецидивисти.

Потърпевшият общинар Милчо Владимиров разказва, че скандалът е избухнал на опашка пред една от касите на магазина. Тъй като две жени от ромски произход се опитали да прередят чакащите, някой им направил забележка. Жените започнали да обиждат и да ругаят и Милчо Владимиров се намесил, като също им направил забележка. Тогава агресията се насочила към него и започнали да го кълнат.

Синът на Владимиров – Иван, който е ученик в 10-и клас, не издържал, заканително вдигнал бутилка шампанско и опитал да я млатне в главата на една от наглите ромки. Тя обаче отбегнала атаката, след което двете светкавично извикали подкрепление по телефона. В магазина нахлула група от 15-20 цигани и обградили семейството на Владимиров. Той бил ударен по главата с бутилка, а четирима мъже и една жена налагали съпругата му. Самият Владимиров отвърнал да удара и започнал да се бие с ромите. За щастие горе долу навреме се появили полицаи и успели да овладеят ситуацията.

„Докато траеше мелето, магазинът бе пълен с хора, но те само гледаха, никой не смееше да се намеси. В това число и охраната на магазина,” потресен е Милчо Владимиров. Той и семейството му били изведени с полиция от „Кауфланд”. Отпред вече е имало тълпа от над 60-70 роми, които го чакали да излезе навън. Милчо Владимиров заяви, че е шокиран от случилото се. Съпругата му има множество синини и наранявания по тялото, синът му също бил стресиран. Общинският съветник ще потърси съдействие от парламентарната група на „Атака”, обмисля да заведе дело и срещу „Кауфланд”, заради това, че не могат да осигурят безопасността на клиентите си./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • Илиева |

    Храни куче да те лае.

box_title_arrow.gifНапиши коментар