*
Борба с вредителите

ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ФАКУЛТЕТА ПО ПЕДАГОГИКА НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ПО STEM ТЕХНОЛОГИИ

|

В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив.

„В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и обща концепция, за да бъде полезна на педагогическите специалисти“, сподели Александър Чантов.

Преподавателите се запознаха с начина на работа на образователния софтуер mozaBook, даващ достъп до разнообразни илюстрации, анимации и други възможности за презентации. Те имаха възможност да работят и с технологията zSpace, която тепърва навлиза в България. Тя е единствената по рода си технология, чрез която студентите и учениците учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална и добавена реалност.

            Педагогическите специалисти, участвали в обученията получиха безплатен достъп до образователния софтуер mozaBook, за да подготвят своите презентации, с които ще бъдат сертифицирани за преминатото обучение. В рамките на месец те могат да ползват мултимедийна библиотека, която съдържа повече от 1200 интерактивни 3D анимации, стотици образователни видеоклипове и множество аудио файлове и работни листове.

            Предвижда се в следващите обучения да се включат и преподаватели  от останалите осем факултета на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар