*
Борба с вредителите

ПРЕМИЕРА НА ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ НА ИСКРЕН КРАСИМИРОВ В МЕЗДРА

|

„Мнозина мечтаят да направят нещо, но никога не го опитват истински. Аз бих им казал: почвайте да правите нещата! Дори да се провалите,поне ще сте опитали.Нещата трябва да се правят!”
Искрен Красимиров

Наскоро в Заседателната зала на Общината се състоя премиера на документалния филм „Каменното съкровище от Мездра”. Официалното представяне пред публика на първата кинолента за античната и средновековна крепост „Калето” уважиха близки и приятели на творческия екип на филма, ценители на „седмото изкуство”, представители на Общинския съвет и администрация.

Младият режисьор и оператор на историческата продукция Искрен Красимиров сподели любопитни неща около нейното създаване и благодари на всички, допринесли за реализирането на амбициозния проект. За крепостта „Калето”, за хората и времената, преминали през този кръстопът на историята, говори кметът Иван Аспарухов. В дискусията се включиха също сценаристът на филма Красимир Стефанов, театралният режисьор Юли Пухалски и фотографът Мартин Динков.

Междувременно Искрен имаше своята телевизионна кинопремиера в националния ефир. Навръх Бъдни вечер БНТ 2 излъчи неговия дебютен документален филм „Хляб от Бога, богове от глина”, който през м. г. беше отличен със специалната награда на журито на VIII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” във Велико Търново. Напролет 22-годишният оператор на Българската национална телевизия във Враца отново ще участва в престижния форум, този път с най-новия си кинопроект – „Каменното съкровище от Мездра”.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар