*
Борба с вредителите

ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА ЗА КОЛЕДА ЩЕ ИМА И ПРИ ВРЕМЕННО НАСТАНЕНИТЕ

|
ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА ЗА КОЛЕДА ЩЕ ИМА И ПРИ ВРЕМЕННО НАСТАНЕНИТЕ

С празнично меню ще посрещнат Коледа в Центъра за временно настаняване във Видин, предаде Фокус. Центъра за временно настаняване във Видин е разкрит с капацитет от десет места, въпреки това в момента в него са настанени 13 души. Това каза Анета Георгиева, директор на социалното заведение.

„Правим всичко възможно да не оставим нуждаещи се хора на улицата в тези метеорологични условия и затова приемаме всеки, който се нуждае”, категорична е Анета Георгиева.
Според нея увеличение на броя на хората, които търсят убежище в центъра се увеличава когато се влошат метеорологичните условия. Храната се състои от топла супа и хляб, а вечерята се взима от обществената трапезария. За настанените по празниците ще има по-различно меню.

„Както всяка година, така и тази ще подсигурим по празнична трапеза. Доставчиците ме увериха, че за Коледа ще има скара”, каза директорът на центъра за временно настаняване във Видин.

Престоят в институцията е разрешен в рамките на три месеца за една календарна година. За сираците, завършили социални учебно-професионални заведения, разрешеният срок е до една година. Според Анета Георгиева центърът има и редовни посетители. До момента дарения не са получени, но директорът се надява, че около празниците все някой ще помогне.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар