*
Борба с вредителите

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ВИДИНСКАТА БИБЛИОТЕКА "КОЛЕДНИ СВЕТЛИНКИ"

|
ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ВИДИНСКАТА БИБЛИОТЕКА "КОЛЕДНИ СВЕТЛИНКИ"

Регионална библиотека “Михалаки Георгиев”-Видин ще отбележи предстоящите коледно-новогодишни празници с традиционна празнична програма, каза за Радио “Фокус”- Видин Гергана Панова – методист, завеждащ “Връзки с обществеността”.

Проявите са насочени към малките читатели и ще протекат под надслов „Коледни светлинки”.
В дните до Коледа са предвидени няколко работилници за коледна украса. „В първата от тях взеха участие ученици от училище „Отец Паисий”. Децата работиха с много желание и им беше много интересно. Те изработиха коледни картички, различни украшения за елха, фенери и различни фигурки от хартия”, разказа Панова. Работилница е проведена и в Дома за медико-социални грижи във Видин, където също е изработена празнична украса. „Винаги е по-интересно, когато човек участва в нещо и се надяваме така децата да усетят по-добре коледния дух и да почувстват, че и те сами могат да се включат в украсяването и да направят Коледа още по-красива и по-вълшебна”, коментира Гергана Панова. Работилница за коледна украса ще се проведе и на 12 декември. Ще участват деца от училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Деца от училище „Цар Симеон Велики” ще представят своето въображение и сръчност в изработването на сурвачки на 11 декември. Програмата ще завърши с тържество на 20 декември, когато в библиотеката ще бъде посрещнат Дядо Коледа. Библиотечните специалисти ще представят презентация за коледните празници и свързаните с тях традиции и обичаи пред деца от училище „Св. Кирил и Методий”.

По време на тържеството ще бъде открита изложба, в която ще бъдат подредени най-красивите детски творби, създадени в празничните работилници. Всеки понеделник и четвъртък от 15 часа в отдел „Изкуство” ще има прожекции на коледни детски фирми, добави Гергана Панова.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар