*
Борба с вредителите

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ВЕСЕЛИ ХОРАТА ОТ С.БЪРДАРСКИ ГЕРАН

|

Отново ниските температури и снегът не успяха да попречат да отпразнуваме заедно едни от най-хубавите и светли празници – Рождество Христово и посрещането на Нова година!

За поредна ваканция децата и младежите се събраха в красивото ни снежно село и въпреки че бяха по-малко от обикновено, тези, които предпочетоха да прекарат празниците тук, се включиха с много желание и хъс в коледно-новогодишния концерт и направиха всички нас съпричастни със задружния самодеен живот, който кипи в Бърдарски геран.

Публиката имаше удоволствието да чуе коледни стихчета, представени от по-малките самодейци, както и да се наслади на едни от най-емблематичните изпълнения на танцов състав „Палкенче”, който изпълни както част от любимите банатски танци, зареждащи ни с емоция и гордост, така и пъстра китка от български народни танци. Катерина Велчева и Николай Иванов пресъздадоха шопски танц, чиято хореография е тяхна лична заслуга.

Певческият състав към Читалище „Съединение – 1923” зарадва гостите както с нови изпълнения, така и с нови талантливи попълнения, които с радост се присъединиха към хора и работиха с много обич, за да зарадват всички нас. Хористите изпълниха две популярни коледни песни, преведени на стотици чужди езици и носещи празнично настроение по целия свят – „Тиха нощ, свята нощ” и „Елхови лес”. В дебютен дует Франц Луков и Мария Пенкова изпяха „Назад, назад, моме Калино” и завършиха с народната песен „Лудо-младо”.

Читалищното настоятелство благодари на водещите на концерта Ралица и Катерина Велчеви!
Благодари на всички, които се включиха в репетициите и в организацията на събитието, както и на публиката за подкрепата и аплодисментите, за проявеното търпение и устойчивост!

Пожелаваме на всички вас, приятели на Бърдарски геран, весело посрещане на 2013 година и нека тя да е по-мирна, по-плодотворна и по-успешна! Бъдете здрави!


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар