*
Борба с вредителите

ПОСЛЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - КОЗЛОДУЙ

|
Зареждане на видео плеър...

На 20 октомври 2023 г., в зрителната зала на НЧХП „Христо Ботев – 1879”, се състоя последната сесия на Общински съвет, Козлодуй за мандат 2019 – 2023 г.
Заседанието премина при дневен ред от 8 точки, като една от тях бе за избирането на временно изпълняващ длъжността кмет на община Козлодуй и кметове на кметствата Хърлец, Гложене и Крива бара, във връзка с насрочени избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.
Част от решенията, които общинските съветници гласуваха бяха: Избор на управител и възлагане на управлението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Козлодуй” ЕООД след провеждането на конкурс, като предложението за избирането на Николай Димов беше прието единодушно. Досега той беше временно изпълняващ длъжността, но след проведен конкурс и решението на Общинския съвет предстои сключване на договор за срок от три години. Общинските съветници пожелаха успех на новия управител. Друго предложение, което беше прието, е свързано с кандидатстване на община Козлодуй за целево финансиране за консервация и реставрация на недвижими културни ценности от Министерството на културата, по програма „Опазване на недвижимо културно наследство”, за обект „Проект за консервацията и реставрация на „Паметника на Ботев и неговата чета” в гр. Козлодуй.”
За мандат 2019 – 2023 г., Общинският съвет е провел 59 заседания, като е гласувал общо 663 решения. По отношение на заседанията на постоянните комисии, най-голям брой, 50 заседания, е провела ПК по здравеопазване и социални дейности.
Председателят на ОбС г-жa Николинка Тодорова благодари на всички общински съветници, на кмета и заместник-кмета на общината за успешната съвместна работа през изтеклия мандат и за правилните решения, взети в полза на гражданите. В знак на благодарност, тя им връчи грамоти и красиви сувенири за спомен, изобразяващи дървото на живота. Г-жа Тодорова изказа благодарности за помощта и самоотвержената работа през мандата и на Звено подпомагане дейността на Общинския съвет.
Г-жа Ивалина Банова – заместник-кмет на община Козлодуй, за кмет на община Козлодуй, поднесе благодарствени адреси от името на ръководството на общината с пожелание за здраве, щастие и успехи.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар