*
Борба с вредителите

ПОРОЧНА СХЕМА

|
ПОРОЧНА СХЕМА

Социални асистенти и домашни помощници от Враца сигнализираха за изчезнали средства по програма от еврофондовете. След завършен курс 35-те безработни са назначени от 1 март, но досега им е изплатена само една заплата. Хората показаха документи, че организацията, спечелила проекта, е получила средствата, но оттам нататък парите се губят. Точно преди една година социални работници от Враца имаха същия проблем със същата организация – Център по социална рехабилитация, чиито адрес е в столицата.
Хората, които вече половин година се грижат за възрастни и инвалиди, без да получават заплати, са отчаяни и в безизходица. Всеки реагира различно – едни се гневят, други плачат, но всички са изумени от факта, че държавата не може да се справи с една очевидна измама.Взели са пари само за месец март и оттогава работят и се надяват на юнашка вересия.
Заради неизплатените заплати, инспекцията по труда вече е глобила Сдружение „Враца 2007”, което е местната структура на Центъра за социална рехабилитация и се води ръководител на проекта. Проверка от Агенцията за социално подпомагане доказва, че авансово са им преведени близо 40 хиляди лева.
Сега хората се тревожат, че ако наистина програмата се прекрати от 1 септември, те ще са най-големите потърпевши. Защото Европа може и да си върне авансово преведените средства, но излъганите социални асистенти със сигурност няма да получат своите заплати.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар