*
Борба с вредителите

ПОЛЕЗНАТА ЦАРЕВИЦА

|
ПОЛЕЗНАТА ЦАРЕВИЦА

Царевицата е идеалната храна за прочистване на тялото!

Ако все още последиците от тежките софри и обилните гощавки се отразяват на фигурата и самочувствието ви, то време е да посегнете към… царевицата! Оказва се, че тя е идеалният начин да спазите новогодишното си обещание – да промените хранителните си навици и предпочитания, придържайки се към по-здравословен модел на хранене!


Царевицата е вкусна и полезна!

За да се стигне до така желаната метаморфоза – вие, хранещи се здравословно, трябва да се запасите с царевица! Ако нямате баба на село, която да ви праща пълни торби с това изкушение, можете да си го набавите от магазина в предпочитаната от вас форма – в консерва, замразена, дори прясна.

Сладникавият й вкус е това, което я прави предпочитана. Вместо бисквитки, похапвайте царевица, а тя ще ви се отблагодари по подобаващ начин. В малките жълти зрънца се съдържа изобилие от витамини от група Б, големи количества тиамин и ниацин, още бета-каротин. Консумацията и преработката й от организма пък води до производството на витамин А.

Най-приятното обстоятелство, свързано с консумацията на царевица, е че можете да я хапвате между храненията, но можете и да я включите и в основното си блюдо – под формата на салата, супа и дори царевичен хляб, тази храна ще ви се отблагодари по начин, който няма да забравите!


ОЩЕ ОТ "ЗДРАВЕ И КРАСОТА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар