*
Борба с вредителите

ПОДПИСАХА ДОГОВОРА ЗА НАЙ-ЗНАЧИМИЯ ПРОЕКТ ЗА МОНТАНА

|
ПОДПИСАХА ДОГОВОРА ЗА НАЙ-ЗНАЧИМИЯ ПРОЕКТ ЗА МОНТАНА

Министър Нона Караджова дойде специално в Монтана за да подпише договора за рехабилитация и разширение на градската ВиК мрежа. „Това е най-мащабният проект в историята на общината за последните 100 години”, каза преди да сложи подписа си под документа кметът Златко Живков.

Изпълнението на проекта, за който ОП „Околна среда „ осигурява 54,5 млн лева , трябва да приключи за 26 месеца. В края на ноември 2014 година жилищата на 44 000 жители на Монтана ще ползват канализационната система. Ремонтът на водопровода ще намали загубите по мрежата трикратно, като от 85 % те трябва да паднат на 25 %.

Освен това, ще бъде изградена и допълнителна инсталация на ГПСОВ, която трябва да улавя фосфора при пречистването на отпадъчните води.

„Проектът е значим не само за Монтана, но и за всички селища по течението на река Огоста, както и за река Дунав”, отбеляза министър Караджова.
Областният управител Ивайло Петров, директорът на екоинспекцията Деница Славкова и шефката на ТД на НАП за Видин, Монтана и Враца Ирена Димова дойдоха за подписването на договора.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар