*
Борба с вредителите

ПОДКРЕПА ЗА ВЕКОВНО ДЪРВО В ПОЧЕТНА ИНИЦИАТИВА

|
ПОДКРЕПА ЗА ВЕКОВНО ДЪРВО В ПОЧЕТНА ИНИЦИАТИВА

По повод ежегодната инициатива на фондация „Екообщност”, озаглавена „Дърво с корени”, чрез която се търси най-обичаното и запечатало се в сърцата и умовете на хората дърво, Областна администрация Монтана реши да участва и да предложи „Вековния дъб” от някогашното с. Калиманица за участник в надпреварата.

След преминалия първи етап на селекция от специално сформираното жури за конкурса, от всичките 47 предложения бяха определени десет, които да се борят за вота на гражданите, едно от които е и това на Областна администрация Монтана.

В периода от 1-ви до 31-ви октомври 2012 г. може да подкпрепите „Вековния дъб” от с. Калиманица на интернет страницата на фондация „Екообщност” - http://www.bepf-bg.org/page/Финалисти-2012/160.html . Там може да разгледате и прикачените снимки към предложенията, както и историята на всяко дърво.

Дървото победител ще получи привилегията да представи България в Международния конкурс „Европейско дърво на годината 2013” и ще бъде обгрижено с необходими мерки за подобряване на състоянието му.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар