*
Борба с вредителите

ПОДХРАНВАТ ДИВИ ПОЙНИ ПТИЦИ В КОЗЛОДУЙ

|
ПОДХРАНВАТ ДИВИ ПОЙНИ ПТИЦИ В КОЗЛОДУЙ

Над 50 хранилки от подръчни материали изработиха и поставиха децата от Орнитологичен клуб „Аз и птиците” към Обединен детски компликс, Козлодуй. Тази година изработването и поставянето на хранилки в региона е част от кампанията „Зрънце - любов” на Българско дружество за защита на птиците, целяща подпомагане на дивите птици през зимата.

За целта всяко дете си донесе пластмасова бутилка, а семената тази година бяха осигурени от господин Йордан Лазаров – член на Българско дружество за защита на птиците.Саморъчно направените хранилки традиционно бяха поставени в „Ботев парк” и Зоната за спорт и отдих в гр. Козлодуй.

Към инициативата се присъединиха и деца от СОУ „Христо Ботев” гр. Козлодуй, ОУ „Кирил и Методий” с. Бутан и ОУ „Васил Априлов” с. Хърлец, които освен, че поставиха хранилки в двора на училищата си, раздадоха и дипляни с информация: „Как да се погрижим за птиците през студената зима”, на съученици и учители.

С нови хранилки се сдоби и двора на ОДК, където младите любители орнитолози с радост наблюдаваха своите крилати приятели.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар