*
Борба с вредителите

ПОДХОДЯЩИ СТИЛОВЕ ПРИ ОРАНЖЕВА БАНЯ

|
ПОДХОДЯЩИ СТИЛОВЕ ПРИ ОРАНЖЕВА БАНЯ

При дизайна на оранжева баня можете да използвате такива стилове като: ретро стил от 60-те, авангард, кънтри, арт деко, етностил, поп арт. По-интензивни оранжеви тонове (теракота, бронз, мед) могат да се използват в империятрични, рококо и класическите стилове. За банята заложете на  оборудване в деликатен прасковен нюанс. На горещите фенове на портокала, които си поставят за цел да инсталират оранжеви водопроводни инсталации в банята, ще им бъде доста трудно. По правило в широка продажба могат да се намерят само акрилни вани. Произвеждат се в почти всякакъв цвят. Но тоалетна чиния и мивка или чугунена вана с оранжев цвят все още са изключително редки стоки.

Декорация на баня в оранжево (стени, под, таван)

Когато декорирате баня в оранжеви цветове, размерът на стаята диктува правилата. Излишъкът от ярки цветове на малка площ дразни психиката. За малките бани е най-добре да избягвате монолитно възпроизвеждане на цветовете. Тук ще бъде достатъчно оранжево под формата на няколко ивици или рамка около огледалото. Би било по-добре просто да се ограничим до оранжеви акценти в интериора: параван за баня, врати за душ, кърпи, завеса, рафт. Геометрични композиции от плочки от оранжевата палитра ще изглеждат наистина грандиозно.

Големите бани имат монопол върху използването на оранжево и неговите сенки по стени, подове и тавани. Най-важното е, че никога не правите тавана по-тъмен от стените и се опитайте да разредете концентрацията на портокаловия цвят възможно най-много  чрез светли мебели и водопровод. Що се отнася до довършителните материали, днес все повече дизайнери  съветват да изоставим плочките и просто да боядисаме стените в банята или да ги залепим с тапети. Като декор една от стените може да бъде направена от дърво, то чудесно би си паснало с оранжевите акценит. Дървените подове също ще изглеждат добре в оранжева баня, тъй като често цветът на дървото има оранжев оттенък. Таванът може да се монтира като опънат таван с вградени светлини.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар