*
Борба с вредителите

ПОДГОТВЯТ ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА ВиК

|
ПОДГОТВЯТ ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА ВиК

Подготовката на Правилник за дейността на Асоциациите по ВиК бе темата на работна среща, която се проведе на 7 януари 2013 г. в заседателната зала на Областна администрация – Враца. Срещата бе открита от заместник областният управител инж.Валентин Литов, а на нея присъстваха Ангел Престойски - представител на ВиК оператора за област Враца, Владимир Стратиев – консултант в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Атанас Паскалев – директор на „Аквапартнер“ - фирмата, която е избрана да изготви проекта за Правилник и представители на общините Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Криводол, Мездра, Мизия, Оряхово, Роман.
Асоциацията по ВиК на област Враца е втората регистрирана в страната и една от петте, в които „Аквапартнер“ са избрали да проведат консултации. На срещата г-н Стратиев посочи възможностите за финансиране на сектор ВиК – национален бюджет, еврофондове и приходи от дейността. По проекта не се предвижда раздробяване на ВиК системата на общинско ниво, а да се обособят областни ВиК оператори. Господин Паскалев даде разяснения по предстоящото представяне и обсъждане на Мастер планове, които ще очертаят развитието на сектора за период от 25 години и се очаква да бъдат готови в края на м. април 2013 г.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • Врачанка |

    Вижда се, че стопанските ръконодители на столетницата все още са на държавната хранилка. Гъндев гледа сега и се радва.

  • врачанин в повече |

    Дано закрият цялото ВиК,ЗАЩОТО ТРИ ЕТАЖА ИМА АДМИНИСТРАЦИЯ С ДОСА ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ ,ДА ОСТАНЕ САМО РАЙОН,КОЙТО ДА ОБСЛУГВА ВРАЦА,ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО.Мили съграждани вие сте обирани и лъгани системно в сметките на вИк,добре си помислете какво плащате и какво получавате,като услуга.

box_title_arrow.gifНапиши коментар