*
Борба с вредителите

ПОДАРЪЦИ ЗА ГЕРГЬОВДЕН ВЪВ ВИДИН

|

Видин отбеляза Гергьовден с два празнични подаръка - чек за 5579 лева получиха девойките от волейболния отбор на СОУ „Цар Симеон Велики” за участието си в Световните ученически игри във Франция, а от днес „Вида Оптикс” предостави на видинчани свободна безжична интернет-зона в Градската градина, а на общинските инситуции – безплатен интернет.
Днес празничните тържества във Видин започнаха под звуците на Градския духов оркестър на площад „Бдинци”, където бяха посрещнати и осветени войнските знамена пред представителните блокове на ОД на МВР, Граничните полицейски управления от Видин и Брегово, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и на видински училища.
В приветствието си към хората, дошли на площад ”Бдинци”, видинският Герго Гергов каза: „Днес ни събира един от най-хубавите и обичани от всички българи пролетни празници – Гергьовден. Свързваме го със Св. Георги Победоносец и с традицията да почитаме своите воини, с надеждите на стопаните за плодородие, с имениците.” Той добави, че ритуалът по освещаването на знамената е добър пример за младите хора да не забравят традициите и да ги предават на идващите поколения.
В рамките на празника видинският кмет, заедно с президента на Лайънс клуб – Видин Калин Танчев връчиха чек за 5579 лева, предназначени за участието на волейболния отбор – девойки от СОУ „Цар Симеон Велики” на Световните ученически игри във френския град Тулон през месец юни. Подаръка приеха Цветанка Червенкова – ръководител на волейболния отбор, и Ирена Гъркова – зам.-директор на училището. Те изразиха своята благодарност и радост от факта, че община Вдин има кмет, който в тези трудни икономически условия е намерил начин да бъде съпричастен към потребностите на младите хора в града.
На Гергьовден имаше още един празничен подарък – управителят на „Вида Оптикс ТВВ” Пламен Петров връчи на видинския кмет символичен чек за две придобивки - от днес видинчани и гостите на града ще могат да ползват свободна безжична зона в района на Градската крадина и безплатен интернет в община Видин и всички общински предприятия и институции.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар