*
Борба с вредителите

ПЕТЪР ЯКИМОВ ЗАЕМА МЯСТОТО НА АВРАМОВ В ПАРЛАМЕНТА

|
ПЕТЪР ЯКИМОВ ЗАЕМА МЯСТОТО НА АВРАМОВ В ПАРЛАМЕНТА

Бизнесменът Петър Якимов, който е и председател на Общинския съвет в Берковица, ще заеме мястото на заловения с подкуп народен представител Димитър Аврамов.
52-годишният инженер е собственик на предприятие за абразивни инструменти. Има син, дъщеря и внук на 6 години. Вчера Якимов отказа да коментира поканен ли е да влезе в парламента.
”Това е въпрос на процедура, нека оставим нещата да се движат по законовия ред!”, каза той. В сряда вечерта след като Димитър Аврамов е бил освободен от ареста при него са отишли представители на ГЕРБ в Монтана, които са му занесли документите за напускането на НС.
Бившият вече депутат ги е подписал по собствено желание, без натиск, разказаха запознати. Според осведомени след свобождаването си Аврамов се е настанил в семейно жилище по-далеч от родната му къща. Посещават го само най-близките хора. Пред тях Аврамов споделил, че фермерът Светслав Илчовски сам му е предложил подкуп.
Междувременно от ”Екогласност” изпратиха до прокуратурата и Европейската комисия сигнал с твърдението, че Министерството на здравеопазването е разпънало чадър над бившия депутат Димитър Аврамов.”В нарушение на законите министерството е намалило хигиенно-защитната зона около предприятието на Аврамов с места за 816 000 птици от 3000 на 166 м до града. Това застрашава здравето на хората!По случая има и разследване, но то се бави в Софийска градска прокуратура\”, твърдят природозащитниците.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар