*
Борба с вредителите

ПЪТЯТ ПРЕЗ ПЕТРОХАН БЕЗ ДУПКИ ОЩЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

|
ПЪТЯТ ПРЕЗ ПЕТРОХАН БЕЗ ДУПКИ ОЩЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

"Искам да направите пътя през Петрохан нормално проходим още до края на тази година", обърна се към изп. директор на „Пътинженеринг М” Тони Петров министър Лияна Павлова. Тя и шефът на ИА „Пътища” Лазар Лазаров дойдоха в местността Чапраза край Берковица за първата копка на рехабилитацията на Петроханския път. Проектът Лот 18 , който включва още четири отсечки на територията на областите Монтана и Враца е на стойност 18 853 евро. Срокът за изпълнението му е две години.

Повече от 20 години Петроханския път не е ремонтиран изцяло. Сеашният проект стартира благодарение и на разбирането на премиера и министъра на финансите, заяви в словото си нар. представителката Искра Фидосова

160 000 тона асфалтова смес ще превърнат 54-те километра от Лот 18 в истински европейски пътища. Ремонтите предвиждат обновяване на 9 моста и водостоци, както и изграждане на нов мост в началото на обходния път на Берковица. Фирма "Пътинженеринг М", която е изпълнител на проекта, разполага със собствена асфалтова база, кариери за пясък и инертни материал и 400 работника за приключване на работата в срок.

70 милиона лева ще бъдат инвестирани догодина в пътна, туристичееска и образователна инфраструктура в Северозападна България. Ще започне изграждането на обходите на Монтана и Враца, пътя Мездра- Ботевград, инфрастуктура на 11 училища и парк Леденика във Враца, каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар