*
Борба с вредителите

ПЪРВО МЯСТО ОТ ФЕСТИВАЛ В КНЕЖА ЗА ВОКАЛНАТА ГРУПА НА КЛУБ „СЕВЕРНО СИЯНИЕ”

|
ПЪРВО МЯСТО ОТ ФЕСТИВАЛ В КНЕЖА ЗА ВОКАЛНАТА ГРУПА НА КЛУБ „СЕВЕРНО СИЯНИЕ”

Със заслужени награди се върна вокалната група при пенсионерски клеб „Северно сияние" Мизия от участието си в Седмия регионален фестивал на певческите състави към пенсионерските клубове „Песен се носи над равно поле" Кнежа 2012 г.
Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Кнежа Симеон Шарабански и в него тази година взеха участие над 20 певчески състави и индивидуални изпълнители. Професионално жури, в което участва и преподавател от музикалното училище в Плевен оценяваше изпълненията на певците.
Вокалната група на клуб „Северно сияние" се представи с три песни- две хорови и един дует на семейство Галина и Величко Радойски. Изпълненията им бяха оценени високо от журито, което присъди на мизийските пенсионери І място и плакет за вокалната група, и І място и диплом за дуета.
Радостни от победата, певиците от вокалната група споделят, че тя е особено ценна за тях. Участвали са в много прегледи и фестивали – „Мара Врачанка", „Огоста пее"- Гложене, в Пловдив, Бутан, Орешака и др., но за пръв път печелят такава голяма награда, и са щастливи, че се е чуло на фестивала за община Мизия.
Групата към пенсионерския клуб е от 14 певици и двама музиканти – Величко Радойски и Петър Маринов. Тя съществува вече пет години и има в репертоара си над 20 песни- народни, стари градски и патриотични. В края на месец август им предстои участие и в национален преглед на пенсионерските състави на „Беклемето", къде се надяват отново да се представят отлично.
Благодарение на участието си в Кнежа, пенсионерски клуб „Северно сияние" се е свързал с още два клуба- от Луковит и Кнежа, с които наесен ще организира обмяна на опит и срещи за затвърждаване на приятелските връзки.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар