*
Борба с вредителите

ОТСТРАНЯВАТ НОРМАЛЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ НА ДУНАВ МОСТ - 2

|
ОТСТРАНЯВАТ НОРМАЛЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ НА ДУНАВ МОСТ - 2

Слухове за проблеми при строителството на Дунав мост 2 и съмнения за надеждността на съоръжението плъзнаха във Видин преди инспекцията на транспортния министър Ивайло Московски.
Предпоследната връхна конструкция преди румънския бряг е с около 45 сантиметра по-ниска от съседните и има проблеми със съединяването им, алармираха в "24 часа" видинчани. Наша проверка установи, че действително има разминаване във височината, което се вижда с просто око.
"Това е нормално, тъй като по технология всяка част се прави поотделно и се монтират на място. При свързването им се правят топографски замервания и всяка слледваща част се нивелира спрямо предишната чрез напрягане на въжетата", обясниха от информационния офис на фирмата строител FCC.
Оттам припомниха, че по проект е предвидена и варираща дължина на моста в резултат на свиване и разширяване заради температурните разлики през лятото и зимата. Така през горещите месеци например съоръжението ще е с до 60 сантиметра по-дълго.
По време на инспекцията на транспортния министър ръководители на обекта от FCC обаче му показаха проблемната връзка между двата сегмента и признаха, че има допусната грешка. След като се запозна със ситуацията, Московски коментира, че става въпрос за нормален технически проблем, който в момента се отстранява и който по никакъв начин няма да се отрази на съоръжението и на сроковете за завършването му.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар