*

ОТКРОВЕНО ЗА ЕРГЕНЪТ 2

|

    Финала на предаването „Ергенът“ (част 2-ра) току що мина, и след него има доволни, има и недоволни. Предаването развълнува мнозина; извика емоции от всякакъв род; донесе смях и сълзи; донесе и смут, но такава му беше и идеята. Сега, вече започнаха интервютата с финалистите, и вече знаем кой е заедно с Ергенът. Аз (без да съм го очаквала) станах голям фен на „Ергенът 2“, и като видях какво се случи на самият финал, много исках да поговоря за това с някой наистина добър анализатор. Тук сигурно всички се досещат, че най-силно ми се иска да поговоря с някого за поведението на майката на Евгени (майката на Ергенът), защото то шокира зрителите; шокира толкова жестоко, че нарекоха ‘свекървище‘ майката на Евгени, заради обсебващото й поведение; и с право, тази жена отнесе доста хейтове. Аз бих искала да поговоря с някого не само за финала на „Ергенът 2“; ще задам въпроси за цялото предаване и участващите в него; но това, което видяхме всички на финала така ме стресна, че аз просто не можех да не се обърна към компетентно лице за разговор. Като мой събеседник (и в ролята на интервюиран от мен), ще е една уникална жена, канена на доста места като топ мотиватор, житейски съветник, психоаналитик, психотерапевт, философски анализатор, дори съветник по лайфстайл. Тя наистина разбира (не случайно я определят като уникална), и мнението й е абсолютно важно за мен; има най-точните преценки и същественото е, че тя винаги говори обективно (известна е с това, че всякога казва само истината, директна е, естествена е, и е 100 % обективна); тя е тотален реторик – действително може да говори и да отрази истината, (и ми е интересно, точно тя какво ще каже) … и аз съм наистина щастлива, че събеседникът ми е самата Лора Йордакиева, позната като Махатмадеви. Знам, че Махатмадеви е нейното Духовно име, което тя умело ползва като авторски псевдоним (който четем на книгите, които тя пише). И така, поканих за разговор Лора Йордакиева - Махатмадеви (www.mahatmadevi.com), за да отидем заедно в сферата на лайфстайла и да си кажем откровено за „Ергенът 2“ някои неща; и, започваме …

 

    Аз (репортерът): „Скъпа Лора, благодаря ти, че въпреки огромната ти заетост, ти все пак се съгласи да проведем разговор за предаването „Ергенът 2“! Ще започна с това като първи въпрос: от двете останали финалистки Елена и Валерия, ти хареса ли избора на Евгени?“.

 

    Лора: „Той изборът, си е за Евгени! Каквато жена си е избрал, с такава ще си бъде (ако е решил наистина, да остане с нея и след предаването)! Изборът си е за Евгени; не е за мен, за да го одобрявам или не; но мога да кажа, че идеално разбирам, защо Евгени е предпочел Валерия. Този (негов) избор е субективен, и трябва да бъде такъв; избор по дълбоки критерии и съображения, но избор най-вече воден от сърцето! Искам да кажа, избор не толкова чрез сметки и пресмятания (каквито не се съмнявам, че Евгени е имал), а пламенен (емоционален) избор, дори отвъд понятното! Избор, който за околните е възможно да изглежда непонятен или немислим, но той си е точен за Евгени и ясен за него!“.

 

    Аз (репортерът): „Е, поне кажи, дали харесваш Валерия и как я определяш!“.

 

    Лора: „Валерия е красиво момиче с принципи и със силата да се защити, когато това се налага. Тя е млада, грацилна, изящна и нежна жена като визия, и силна по характер (отстояваща принципите си); тя е амбициозна; тя е успешна; тя е позитивна! Не я смятам за глупава. В някои ситуации й липсва опит, но много бързо се учи. Тя е актуална за времето си, и е способен градивен човек! Импулсивна е, но винаги е естествена! Не е лицемерна! Тя не е удобна винаги за всички и това е, защото е истинска!“.

 

     Репортерът: „Да, такава е! Ами, някой хора казват, че поне като визия, Валерия е по-добрият избор за Евгени, защото не е хубаво жената до Евгени, да изглежда като майка му или като леля му; не трябва да е прекалено възрастна; да не е със старо излъчване, а да е млада жена (млада и с младежко излъчване). Имаше много хора, които смятаха, че Елена като визия е неотговаряща (нарекоха я стара за Евгени, изглеждаща поне като 48-сем годишна). Ти какво смяташ?“.

 

    Лора: „Е, тя Елена, не е на 100 години! И аз четох и чух коментарите, за които споменаваш, но една двойка, не се определя само по външни белези. А с това търсено младежко излъчване (което очевидно, повечето зрители харесват) е именно Валерия, която спечели сърцето на Евгени и на която, бе даден пръстенът. Евгени желаеше наистина нежно приветливо момиче. Стана ясно, че той не харесва силикон, татуировки, екстеншъни, филъри и нищо изкуствено; не харесва и жени с изхабено излъчване. Като всеки нормален мъж, той харесва естествената женственост; истинската жена отвъд тунинга и очевидно, недокосваната жена. Много подходяща към този профил е Валерия! … Но тук, аз искам да кажа нещо и за Елена. Да, много коментари се изписаха за това, че тя изглежда като 48-сем годишна, но всеки е такъв, какъвто е! Всеки човек, си има свое неповторимо излъчване и е уникален сам по себе си. Хората упрекват Елена, че е отишла в това предаване и я нападаха, че може би тя е трябвало да се насочи към 50-сет годишен мъж, за да й подхожда, но според мен, когато човек прави нещо, той много добре си знае, защо го прави. Щом Елена е постъпила в предаването „Ергенът“, тя така си го е усетила като правилно за самата нея. Хората не са били в обувките на Елена, за да знаят, тя защо има дадени стъпки. В повечето случаи, те виждат само нещо отвън и директно почват да го съдят, особено когато се отнася до външна визия. Изобщо не е редно, да се обсъжда публично външна визия и да се напада човек за излъчването на годините (на които изглежда) или за впечатлението, което прави (че е грозен или хубав). Елена беше назована по всякакъв отрицателен начин, но красотата е субективна, и всички видяха, че дори победителката в предаването „Ергенът 2“, с лекота и с искреност, каза, че Елена е красива!“.

 

    Репортерът: „Да, но е факт, че Елена отнесе доста негативи заради външността си и за това, как е дръзнала да се запише изобщо в предаването „Ергенът“! Ето, поне (що се отнася до външността) се видя, че (например) нейните татуси, изобщо не допаднаха на Евгени; а и като цяло, мъжете не обичат жени с татуировки; то седи грозно, като нещо изцапано, мръсно и мърляво по кожата, а и показва, че жената има комплекси. Ти как мислиш? Ти харесваш ли татуировки?“.

 

    Лора: „Не! Изобщо не харесвам татуировки върху тялото на жена! А върху тялото на мъж, само в определени случаи това може да ми допадне и то, татусите не подхождат на всеки; така че, ако се отнасят до (например) Дани Трехо или до някой рокер, ще ги приема; но ако са върху тялото на мъж с детско излъчване, въобще няма да паснат, и това ще е смешно; тогава и там ще става дума за комплекс за малоценност. Относно татусите на Елена (като говорим за „Ергенът 2“) тук само мога да кажа, че те просто, изобщо не се връзваха с балните рокли, които всички трябваше да обличат. Но, на жената така си й харесва, татуирала се е. Всеки трябва да е във вид, в който се чувства най-комфортно!“.

 

    Репортерът: „Да, но и тези татуировки бяха в минус за Елена, защото Евгени не харесва подобни неща. … А, какво смяташ за това, че дори при първата (вече видима) целувка между Евгени и Валерия, (а и не само когато беше първата), стана така, че Елена ходеше да изнича и да гледа целуващите се Валерия и Евгени, и да им се бута нагло, дори в опит да ги прекъсне?“.

 

    Лора: „Това е грозно! Не изглежда добре отстрани. Не е редно! Хората си имат някакви отношения, а ти да им се навираш. Това е просто фарс, и е абсурдно. Никой не бива да се унижава така, и не е хубаво да си позволява подобно поведение. Като цяло, грешката на Елена беше, че тя виждаше, че Евгени наистина си има някакви отношения с Валерия, а тя се опитваше да се навре между Валерия и Евгени смятайки, че ще ги раздели, и че ще бъде предпочетена тя (вместо Валерия). Елена толкова силно искаше това, че в един момент, (като че) на продуцентите на предаването, им хрумна брилянтната идея, да го използват срещу самата нея; и, им се получи!“.

 

     Репортерът: „Еми то, нали нарочно бе втълпявано на Елена, че е умна; и това, бе казвано достатъчно пъти, за да притъпи бдителността на тази жена, и накрая като ‘хитрата сврака с двата крака‘, глупаво Елена се понесе на финала към Евгени, очаквайки за себе си пръстена с огромна сигурност, а момчето си я отпрати Елена по живо по здраво, без да й даде пръстен. Винаги е интересно, когато ‘умникът‘ глупаво се срива!“.

 

    Лора: „То в живота става така доста пъти, но не е хубаво, да се надсмиват околните на това!“.

 

    Репортерът : „Не че се надсмивам, но просто исках да кажа, че понякога нарочно втълпяват на някого, че е умен или хубав или способен, а той не е чак така (или изобщо не е такъв), но така му повтарят (за да го използват), и той вземе, че повярва в това, а накрая го употребяват и осмиват като клоун; използват го, за да направят шоуто!“.

 

   Лора: „Разбирам посоката, в която тече мисълта ти. Когато не можеш да си дадеш напълно правилна самооценка (и се надценяваш), тогава околните могат да те употребят; това е лошо!“..

 

    Репортерът: „Е, то с Елена, стана точно това! Тя без да иска и без да разбира, се остави да я употребят. Позволи го! Явно продуцентите наистина видяха, колко силно Елена иска да получи Евгени, та чак се бъркаше в отношенията на Евгени с Валерия, и използваха това срещу нея. Тя Елена си мислеше, че е умница и че, работата ще стане както на нея й се иска, но доста глупаво се получи накрая, как тя се срина!“.

 

    Лора: „Но въпреки това, никой не бива да се надсмива при такава ситуация! Каквото стана, то за Елена си беше болка (при това, неочаквана)! Повярвай ми, имало е и доста хора, които са страдали заедно с Елена (припознавайки се в нея)“.

 

    Репортерът: „Болка, която Елена сама си докара! Да не е била така наивна и нагла! То доста ясно се виждаше, как Евгени изобщо не беше привлечен от Елена като жена. В средата на предаването, тя Елена притисна Евгени, че и нея трябва да я харесва като жена (и настояваше да й го показва; изнуди го), и той човека от чисто неудобство и куртоазия, само за да не я обиди Елена, започна (уж) да се целува и с нея, но това не беше онази страст, която я имаше с красавиците Айлин и Валерия. Ти какво смяташ за ситуацията, при която Елена отиде буквално да проси мъжкото внимание на Евгени и когато се осмели да го пита: „Аааа! Ти мен, харесваш ли ме като жена?“.

 

    Лора: „О! Не само в предаването, а въобще в живота, е ужасно да се задава такъв въпрос! Никой не бива, да се самоунижава така! Истината е проста: когато някой те харесва, това си личи! Ако ти се налага да питаш, значи е съвсем ясно, че не те харесва човека отсреща; и щом е така, поне запази достойнство, и не се унижавай да питаш подобно нещо! Когато задаваш такъв въпрос, изглеждаш жалък! Трагично е!“.

 

   Репортерът: „Ами, да! Колко точно и обективно казано! Но знаеш ли, според мен, на тези които правят „Ергенът“, им трябва и жена, която да поставят срещу главното момиче, към което се насочва Ергенът, за да стане конфликт, за да има шоу, за да има и една, която искрено да плаче накрая (или пък, на която злорадите да се й се смеят). Според мен, Елена падна в клопката, да е тази жена. Тя сама позволи да стане жертва и да не е номер едно. Сигурно, накрая Елена се е почувствала унижена!“.

 

    Лора: „Както казва Елинор Рузвелт: „Никой не може да ви унижи, без вашето съгласие!“ – по линията на твоите размишления, то излиза това, което заявяваш; но, не бива да се злорадства никога!“.

 

    Репортерът: „Не, че злорадствам, но пак ще вмъкна, че май някой не беше толкова умен, както си мислеше! Изобщо, не биваше Елена и да опитва, да вземе Евгени за себе си!“.

 

    Лора: „Е, нали шоуто (предаването) е такова! Отишъл си там, заради Ергенът!“.

 

    Репортерът: „Да, но човек като Елена, като види, че не я харесват като жена, не трябва да се натиска на сила! Предаването май стъпи на факта, че Евгени си хареса Валерия и че, отсреща имаше още една жена – Елена, която доста насилствено, се мъчеше да получи Ергенът. Разбира се, Евгени забеляза веднага Валерия и тя го привлече, но той беше объркан и дълго време се луташе между още момичета, защото те буквално го притискаха и отиваха да му се натискат, да го целуват, да сядат в него и да му търсят вниманието; а той човека, за да не обиди никоя, (по принуда в повечето случаи) трябваше тези жени да ги целува (от неудобство), но това не изглеждаше много добре отстрани. Накрая, силно се отличаваха Валерия, (защото наистина Евгени си бе насочен към нея) и Елена, (която с насилие искаше да получи Евгени). Присъстваха и останалите, но те бяха просто като фон. Основният конфликт, се получи между Валерия и Елена – двете жени, които бяха на финала. Тогава, едната получи пръстена; а другата се почувства подведена и бе отпратена от Евгени.“.

 

    Лора: „Шоуто беше изградено така, защото от само себе си, се появиха точните персонажи за всяка роля! А, Евгени не е подвеждал Елена; просто Елена се самонавиваше, че нещата ще станат и че именно с насилието, с което тя притиска Евгени, ще го получи момчето. Момчето обаче, се оказа, че си има свои избори и преценки, и че има свой вкус, който да уважи; т.е. ‘насила, хубост не става‘, както е казал народа!“.

 

    Репортерът: „Да! И аз това, заявявам; и всъщност, Елена разреши сама, да бъде някак си употребена за продукцията. Заради насилието, с което искаше да има Евгени на всяка цена, тя изнесе шоуто на гърба си. Тя с поведението си, сама се доведе до номер две, а не до номер едно! … А аз през цялото предаване забелязвах, как Елена, (която видя, че Валерия естествено привлече Евгени), започна при всеки удобен случай да напада Валерия; доста злобно я нападаше, а Валерия се защитаваше достойно и не й мълчеше, а я помиташе Елена; накрая обаче, изкарваха Валерия злобна, а не Елена. Злобните нападки бяха към Валерия и момичето само се защитаваше от тази злоба, но всички останали жени в имението, също завиждаха на Валерия (заради вниманието на Евгени към нея) и тогава вместо да кажат на Елена, да престане да напада злобно Валерия, те казваха, че Валерия е злобна. Забеляза ли го и ти това?“.

 

    Лора: „Всички зрители, са го забелязали! За крехката си възраст и за положението, в което се намираше Валерия (негативната и нездравословна среда), тя устоя на много атаки и не се даде на никого. Нападаха я злобно и други жени, не само Елена, но най-често това беше от страна на Елена. Разбира се, това е съперничество на много жени за само един мъж, и тези нападки, са разбираеми; проявената ревност, завист и злоба към Валерия, са разбираеми; а да не забравяме, че Валерия дразнеше останалите не само заради това, че Евгени реално се привличаше от нея; а Айлин и Валерия дразнеха другите с факта, че са страшно красиви, пък и моделки; това винаги кара завиждащите, да скочат!“.

 

    Репортерът: „О, това е тема, която лично засегнах в предната ми статия. То, има ли някъде хубава жена, другите ще я изядат! Нали сега, фолк-певицата Джия (Гергана), която беше другата най-близка до Айлин и Валерия в „Ергенът 2“, тя сега е направила песен и клип („Проверено“), в който участват тя + Айлин и Валерия, и хейтърите веднага скочиха! Момичетата са красиви, и веднага има завист към тях. Злобарите ще изядат момичетата! Почнаха да пишат грозни коментари веднага!“.

 

    Лора: „Знам за това! Джия, Айлин и Валерия са красиви, дръзки, млади и привлекателни, и те просто се забавляват; не правят нищо лошо. Всеки иска да се забавлява; и защо, другите да имат право да се забавляват, а Джия, Валерия и Айлин, да нямат това право?! Имат го!  … Нагласени като секси пожарникарки в клипа на Джия, те са чудесни. Аз въобще не харесвам чалгата, и музикалният жанр на Джия е обратното на мен; но, че момичетата в клипа са готини, това е факт! Обикновено, тези, които им пишат злобните коментари, това са хора, които са правили доста неморални неща и щом са могли, са осъществили развратни деяния; но сега нападат момичетата, понеже им завиждат, че са млади и хубави! Скачат срещу тях, че имат неморални действия, а девойките, само са се снимали малко по-така в един клип; забавлявали са се, без да пречат на никого. Обаче, завистта към тях е огромна. Тази тема е повтаряна, и вече е изтъркана! Давай следващият въпрос!“.

 

    Репортерът: „Ами, добре! Да, права си! Ок! Тогава да те питам: как приемаш това, че (почти) всички жени около Евгени в „Ергенът 2“, сами се предлагаха на момчето, и отиваха да му се набутват, да сядат в него, да се мъчат да стигнат до целувки и пр.; това от страни беше доста грозно!“.

 

    Лора: „То е грозно, защото принципно е редно, мъжа да подходи към жената и той да е проникващата енергия, настъпателната, навлизащата; а жената да е свенлива, да не разрешава това настъпление; или ако прецени, че отсреща е мъжа за нея, само тогава да позволи интимна близост. Наистина не изглеждаше добре, когато жените тичаха една през друга, за да сядат в Евгени; да си слагат краката в него за масаж; да го прегръщат и целуват … и той човека да се чуди наистина, как да не ги обиди, и тогава (принудително) имаше по нещо малко интимно ту с тази, ту с онази жена …  Как го приемам аз ли?! Като недостойно поведение от жените, които правеха това; като пропуск в поведението на Евгени; и като слаб момент в продукцията "Ергенът". С изключение на моментите, когато Евгени сам се насочваше към някое момиче (например Валерия или Айлин), за да осъществи с нея интимност, когато жените тичаха една през друга, за да целуват Евгени без той да го е поискал, това изглеждаше доста зле, и показваше липса на достойнство и морал. От друга страна, когато Евгени (мъчейки се да не обиди жените), се оставяше на всичко и (принудително) се целуваше с тези жени, това показваше, че Евгени не може да се справя с въпросните жени. Аз ако бях на мястото на Евгени, в никакъв случай нямаше да се целувам с всички жени наред, защото аз не мога да позволя, така да ме докосват всички. Целувката е съкровена. Тя е за Единствената! Не може да целуваш всяка една жена наред, за да видиш, ‘дали това е твоята жена‘, все едно това са коли, с всяка от които ще направиш по едно кръгче, за да почувстваш, коя е твоята кола. Мъжа, следва да си има достойнство! Да целува всички жени подред, не е най-доброто ревю за него (пък дори и да е целувал тези жени само, за да ги обиди). После, хората отстрани ще му се смеят, защото не е можел да запази позиция, при която да се стигне до физически контакт само в случай, че това отсреща е Единствената дама на сърцето му. Да целуваш много жени, това не е мъжкарско поведение, а е слабост, че не си могъл да контролираш ситуацията и ти да си отгоре чрез принципите си. Тук, аз намерих слаб момент при Евгени, защото всичките тези жени около него владееха положението, а не той, когато буквално тичаха като обезумели и една подир друга, се натискаха да го целуват! Аз (ако съм мъж и съм на мястото на Евгени), нямаше да се оставя да ме нападат така, и всички да ме целуват! Аз ще избера Една жена, която аз искам (ако тя е сред тези жени в имението), и интимните моменти ще са само с нея. Тук ще кажа, че аз нямам нищо против Евгени, но намерих слаб момент в поведението му и просто, го отчитам. От трета страна (освен, че се гледа това, което са направили настъпателните жени или мъжа срещу тях), с всичките тези жени, които обсебваха Евгени, и сами му се натискаха да го прегръщат и целуват, заради това, как всичко ставаше като на поточна линия, тук може да се каже, че предаването „Ергенът 2“, беше безинтересно в тези моменти, скучно и еднообразно; тогава, наистина не беше интересно, а отегчително; сякаш, продукцията нещо куцаше – толкова ли не могат да измислят нещо друго по-колоритно, та само дават поредица от жени без достойнство, които се предлагат сами, и ред по ред, правят едно и също – мислят, че като целунат мъжа отсреща и готово – той е техен! Действат само с този подход, защото са повърхностни и друго не знаят! … Когато даваха тази препирня на жените, засилили се към Евгени за целувки с него, тук на продукцията нещо действително й куцаше. Тогава за тази ситуация, видях коментари на зрителите, че ‘гледайки това, са затъпели‘, а обективният коментар на зрителят е най-точен! Буквално в тези моменти, предаването не беше забавно. Да се замислят за третият сезон! Това беше най не интересното на зрителите: да гледат как в една продукция, поредица жени, тичат към едно момче, за да го целуват; и всяка следваща жена, прави същото като предишната; и нищо вълнуващо и стойностно! … Но, дори и в тези моменти, жените от имението забелязваха пак, как и тук Валерия изпъкваше, защото целувките с нея, си бяха и по желание на Евгени; виждаше се, че Евгени си има нещо реално с тази жена; той искаше да е с нея!“.

 

    Репортерът: „Да! Това през цялото време, се виждаше; те за това другите, така злобно нападаха Валерия. Девойчето, направо през Ада мина за този мъж! Битката с тези обезумели жени наоколо, не беше лесна; битката с Елена беше жестока. Елена усети веднага Валерия като главна съперница, и искаше да я смачка, но не можа!“.

 

    Лора: „Не успя, да! Интересен е момента, че наистина не Валерия подходи със злоба към Елена, а обратното! Всъщност, Валерия беше приела (и дори харесала) Елена, и доста хубаво се държеше с нея. Стана така обаче, че още съвсем в началото, Елена страшно завидя на Валерия за вниманието на Евгени към нея, и Елена нападна Валерия, и продължи да я атакува при всеки удобен момент. Злобата срещу Валерия обаче, беше нещо, с което противно на очакванията, Валерия се справяше, и това крехко момиче успяваше да се защити всеки път, когато към него имаше атаки!“.

 

    Репортерът: „Да, но се оказа неподготвена за атаката от страна на майката на Евгени! Бореше се Валерия със злобата на всичките жени в имението (и искаше да стигне до любовта реално), но върха беше Светла – майката на Евгени. Тя така ужасно се държеше към милото момиче (Валерия) и така жестоко я атакува, че Валерия се оказа неподготвена за този ужас, който премина през нея. Ти как прие събитието, че майката на Евгени, буквално нападна и Елена и Валерия с това, че задължително трябва да си кръстят детето на нея?“.

 

    Лора: „Не е редно, когато се срещаш с две жени, от които (евентуално) някоя би била съпруга на сина ти, да ги атакуваш по подобен начин! Първо, не е ясно, коя точно би била съпруга на сина ти, и дали изобщо ще се стигне до брак! След това, не изглежда добре още при първата среща, да се повдига въпроса за деца и най-вече за имената на децата. Може (в редки случаи), младоженците да не искат да имат деца или пък, да не могат. Няма как, когато не е ясно, дали наистина двама души ще са заедно и дали реално те ще имат дете, ти да нападаш тези хора, че трябвало да кръстят детето си на теб! Освен това, когато рибата е още в морето, да се слага тигана на огъня, това е странно. Тук например няма бременност, заради която вече да се обсъжда, чак пък името на детето. И, изглежда крайно егоистично и себично, веднага (без още да си се запознал с едно момиче, което би могло да бъде твоя снаха), да настояваш това момиче, да си кръщава детето на теб! Това (повтарям) е егоизъм! Тук следва, да се остави младото семейство, да изживее своето щастие; и да направи нещата така, както предпочете. Изборът на име на дете, се дава от майката; или (изборът), се извършва заедно от майката и бащата на детето! Това, не може да е решение на околните! Не трябва да натискаш младоженците, да кръщават детето си на теб; и нищо с насилие, не бива да правиш към децата си. Налага се да приемеш, че децата си имат свой път, по който ще минат; ще правят свои избори; ще си имат техни решения; ще живеят своят си живот. Младоженците трябва да имат свобода, за да не им се пречи на щастието! … Изглежда грозно и абсолютно егоистично, да атакуваш някой, да си кръсти детето на теб. Това е възмутително. То веднага, прави лошо впечатление! Отблъсква! … И тук ще кажа, че чест й прави на Валерия, как дори неподготвена за атаката, която получи от майката на Евгени, отново беше естествена и искрена, и отговори не така, като че непременно да се хареса; а така, както чувстваше, че е правилно! Точно в този момент, тя спечели зрителите! Към Светла – майката на Евгени, Валерия отговори изключително адекватно и на място. Малка на години, но силна като дух! Тя е отстояваща позицията си, за което аз я поздравявам! Светла я постави в ситуация, все едно Валерия е на изпит пред нея, и това е срамно поведение, заради което зрители и журналисти, после изказаха пълно възмущение от майката на Евгени; и не беше редно, Светла да се държи така към момичето, което седи пред нея, но такъв й е характера. Валерия обаче, не се даде; и, браво! Човек следва да държи на личните си принципи. Тук, златната точка на зрителите, отиде при Валерия! … Има и друг момент: при срещата на Валерия с майката на Евгени, се считаше, че Валерия трябва да бъде харесана от Светла – от майката на Евгени, обаче … майката на Евгени, също трябва да бъде харесана (или поне приета) от Валерия! Нещата са двустранни! Кой е казал, че само (евентуалната) снаха трябва да бъде одобрена?! Тя, също одобрява и може да харесва или не! И Валерия, използва правото си да мисли, да преценява, да преживява и да оценява. Тя направи това, защото може! Защото, то си е нейно право! И каза, каквото сметна, че трябва да се каже; и тя най-добре си знае, дали реално хареса майката на Евгени! … А майката на Евгени, тогава едва ли е преценила, че ще я гледа цяла България и че, зрителите толкова много няма да я харесат, когато я видят каква е; тя не е помислила и, че родителите на Валерия ще я видят, и че може и те, изобщо да не я харесат! … А, атаките към Валерия, бяха от самото начало на предаването до края; и Валерия се оказа здрава, за да се справи с всичко, което й излезе на среща. Наистина я поздравявам! И аз (като нея), никога не бих позволила на другите, да ме мачкат! И също така, никога не бих разрешила на когото и да е, да избира име на моето дете; но при мен, даже ситуацията е още по-сложна и по-различна … аз не искам да имам деца; никога не съм искала; аз нямам нужда от това, и не го желая. Аз съм казала това още преди години на роднините ми, за да не го очакват от мен; (а пък, ако променя решението си, то ще се види)! Естествено, подобно нещо, се приема още по-трудно от околните; но аз, действително не искам да имам деца!“.

 

    Репортерът: „О! Ами, то е много трудно, ако си като Валерия и трябва да се противопоставиш на старите, че няма те да ти налагат, как да си кръстиш детето; но, не мога да си представя, какво е, да заявиш, че не желаеш да имаш изобщо деца; тогава е още по-трудно, защото родните ти, може да не приемат това въобще и да те побъркат от атаки! Винаги има прости хора, които действат така първосигнално. …. Виж, аз идеално разбирам двойките, които не искат да имат деца; разбирам жените, които не искат да имат деца; но, иди го кажи това на роднините (особено на по-старите) – че, ти не искаш да имаш деца. Обикновено, отсреща са  ограничени люде, които даже ще започнат да те нападат, че ‘то не може така‘; и ако това са роднини по селата, те пък, съвсем нищо няма да разберат, и няма да приемат твоят избор. Те в твоят случай, сигурно са те побъркали, че ‘така не може‘ и че ‘трябва да имаш поне едно дете‘ и пр., и сигурно, са ти скъсали нервите!“.

 

    Лора: „Имам такива роднини и такива познати! Понеже, аз още преди години обясних, че ‘деца няма да искам – (да не очакват от мен, защото изборът ми е, да нямам деца)‘, покрай мен имаше (и все още има) хора, които скочиха заради това мое решение и заявление; те именно реагираха, ‘че така не може‘ и че ‘съм длъжна, да родя поне едно дете‘; но, аз абсолютно на никого не позволих да ми се налага. Това, си е моят живот и относно него, точно аз решавам какво и как да правя! … ‘Длъжна съм‘ била! На кого съм длъжна?! Те ще ми кажат на мен! … Техните желания, мисли, проекции, очаквания и представи, изобщо не са били нещо, с което съм се съобразила, защото за моят живот, аз решавам какво да правя, и го правя. А, на който не му изнася от съответното положение, това си е негов проблем! … Аз си преценявам как да постъпя за всичко, а относно деца, (ако реша, че искам да имам), то ще се разбере. По принцип, не смятам да имам деца, но ако случайно си променя решението, то ще се види. Като цяло обаче, всички са научили, че на мен, никой не може да ми се бърка, аз какво и как ще го правя! Не позволявам!“.

 

    Репортерът: „Така трябва! Възхищавам ти се! А каква е позицията ти, заради която, ти не искаш да имаш деца? Предполагам, че силно стъпваш на Духовното, на Моралното, на Космическите принципи, защото ти си преди всичко Духовна фигура, и то абсолютно реализирана; съответно – решавам, че ти не искаш да имаш деца, заради своите Духовни възгледи и позиция. Ще кажеш ли, спрямо Духовните учения, какъв е правилният отговор на въпроса: кога е редно (или нередно) да се раждат деца; и каква е причината, поради която ти не си избрала да имаш деца? Тук те моля, да отговориш стегнато и директно, така, както обясняваш подобни неща в своите книги, които пишеш (които са книги, преди всичко в областта на Източната философия), и от които книги, доста хора са научили уникални неща; там има уроци по Етика, (и ти имаш страшно много последователи и ученици, заради мъдростта, която предаваш). Искам да чуя такъв ясен отговор, чрез който и да разбера, защо наистина ти толкова години, така и не си избрала да имаш деца. … Избора да нямаш дете, ми показва, че ти си на много високо ниво и прилагаш принципи, каквито обикновеният човек не може, защото при обикновеният човек мисленето е, че ‘да се раждат деца, това е (едва ли не) дълг на всеки‘; ти май, си нива над подобно архаично (и първосигнално) мислене; подозирам, че над стадното ограничено (дори невежо) вярване на обикновените хора, има дълбоко Духовно обяснение, с което, ти сега ще ни запознаеш … чрез което ще се разбере (и осъзнае), ти защо не си избрала да родиш дете. Моля те, за отговор!“.

 

    Лора: „От „Ергенът 2“, до проблема с раждането на деца, стигнахме! Добре, ще отговоря! … По принцип, аз изключително обичам децата и приветствам хората, които искат да бъдат родители. Чудесно е, да има деца, родени от любов и от желание. Децата носят радост и позитиви! Децата, са толкова специални! Изключително е, когато в семейството има дете, което е искано; и е доста тъжно, когато се получи нежелана бременност и раждане на дете, което не е желано. Света, трябва да е отворен за появата на децата. Децата, са богатство! … Има личности обаче, които заради силни Духовни съображения и пробуден начин на живот, могат да изберат да нямат деца. Тук разбира се, влизам аз с Етиката, (за която ме питаш); тук се включвам аз с моята позиция; тя е Духовната позиция, която ти настояваш да изложа сега, и ще го направя! … Обяснявам: Раждането на деца (тук на Земята) трябва да го има само, когато бъдещите родители (на душа, която се извиква за прераждане) са партньори, които отговарят напълно един за друг; иначе (ако партньорите не са един за друг), се получава разбъркване на хармонията на Вселената (и тогава, не е правилно да се създават деца). Раждането на деца е правилно, да е по желание на такава двойка (партньори, които са един за друг); като в повечето от случаите, когато става дума за много силно пробудени Духовно хора, те НЕ избират да имат деца тук на Земята, заради грубият начин на физическото проявление на живота във физическите светове (заради грубият начин на възпроизводство; заради нетърпимото /и излишно/ физическо страдание при раждането /което биха изпитали майката и детето/, и прекалено суровата сетивно-материална непоносимост във физическите светове, която донася на новороденото, кодовете на страданието – раждане, болка, болести, остаряване и смърт) и поради факта, че на силно интелигентните и будни души, не им е необходимо да създават тук деца; те са удовлетворени вътре в себе си; успокоени са; те не се чувстват незавършени, ако не са ‘проявили‘ тук физически деца, тъй като са реализирани в Духа и са наситени на най-високо ниво, а не са принизени до животните и нагона; ниско-манталитетните хора са тези, които имат усещането за незавършеност, ако не станат родители тук на Земята (и се чувстват длъжни да станат родители); и невежеството, в което се намират, ги кара сляпо да вярват, че да имат деца, това е наистина някакъв някакъв техен дълг; но, това не важи за високо-интелигентните души, които са съотносно Бога, и са пробудени; които са свободни от заблудите на невежеството и се намират в дълбоко вътрешно удовлетворение. Всъщност, никой не е длъжен да има деца задължително (и на сила), и когато някой е напълно израснал Духовно, той е освободен от ограничението, че ‘това е нещо, което трябва да направи‘. Аз съм абсолютно реализирана и пълноценна, без да ми е нужно да ставам родител. Аз съм цялостна и без деца! Аз съм вън от невежеството, в което (като в капан), са попаднали ограничените хора с наивно мислене. Наистина, мнозина са настроени така, че ако не станат родители, те (ще) се чувстват незавършени; сякаш, нещо не са осъществили от това, което е трябвало. Тук спокойно мога да заявя, че доста хора, силно са се объркали! Те са личности и без да имат деца, но още не са го осъзнали, защото им е втълпено, че ‘така трябва – трябва да имат деца; длъжни са‘. Това е абсурд! Човек има свободна воля и той следва да осъществи това, което го тегли душата, а не по животински, да последва нагона! Да последваш нагона, това е да последваш заблудата и илюзията на кармата (и съответно, да създадеш на свой ред нова карма); а целта е, душите да се измъкнат от захвата на карма и да стигнат до Духовна реализация. Темата е дълга, и съм я засегнала подробно в една от моите книги („Махасамадхи. Книга на Великото Освобождение“). Накратко: моите постъпки (мисли, думи, действия) такива, каквито ги имам, са последване на Абсолюта, а не на привременното и на заблудата. Идеята е, да се върви към Божественото, а не да се заплиташ в ограниченото, илюзорното, тленното, кармичното. Винаги, трябва да се следва Божествената (себе)реализация. Моят избор е такъв, какъвто е правилният избор. Бог е дал на хората възможността, да постигнат Духовна (Божествена) реализация и от (само) земни същества, те да израснат до Духовни и да могат да напуснат кармичното (дуалният свят), и да бъдат от тленното във Вечността! … Когато човек е осъзнат, той може да има деца (без те да му пречат за нещо в неговият път), но обикновено, напълно пробуденият (осъзнат) човек, просто избира да няма деца, тъй като не е под ограничените закони на земното, където е животинското възпроизводство; той се чувства завършен и без да се възпроизвежда физически, и просто, следва пътя на Духа! Ето, това е позицията на истинските Духовни учения; ето, това седи зад поведението ми и зад конкретните ми избори!“.

 

    Репортерът: „Малиии! Отидохме толкова навътре в една материя, в която ти си себе си, че чак разговорът ни, придоби друг смисъл! Аз знам, че ти си обоснована и че, всяко едно твое действие е преценено и смислено, и е изпълнено, защото така трябва; защото е правилно; защото, ти си над невежеството, и си над неовладяните страсти. Знам, че ти си друга от (например) един обикновен човек с две деца, който смята, че е много голяма работа, защото има две деца. Аз знам и разбирам, че за теб, сигурно този с двете деца е един невежа, последвал само първосигналният нагон на животните; родили са му се деца най-вероятно, защото той не е могъл да опази жената до него да не забременее; не се е владеел като мъж; бил е слаб. Аз от предходно интервю с теб съм чела, че ти казваш, че ‘истинският мъж е не този, който прави деца, а онзи, който може да бъде със жената до него, без да й направи деца‘. Тая тема е сериозна и (например) при съпоставка на теб и (да речем) някакъв си човек с две деца, (които са се появили непланувани), тук може да се реагира така: ‘къде си ти; къде е той‘, защото обикновените хора, нямат (и не могат да имат) такова силно Духовно поведение като теб; при тях има деца, тъй като хората са ги направили (даже без да знаят), и после не е имало на къде и децата са се пръкнали, и е трябвало да ги гледат. Ти си друг тип; твоите действия са на Духовно ниво. Разбира се, че заради силна Духовна позиция, ти си избрала да нямаш деца, въпреки, че като всеки друг, и ти можеш да имаш; но, ти не искаш; избираш друго, защото оставяш обикновените хора, да си вървят по техният земен неосъзнат път (като са невежи); а ти, свободно препускаш през булеварда на пробудените, постигайки Духовността!“.

 

    Лора: „Ама, чакай сега! Не говорихме ли за „Ергенът 2“?! Къде отиде? С тия заявления (дори и права), знаеш ли как ще подразниш хората, които (евентуално) ще четат това! Всички ще се почувстват принизени! Виж, аз каквото правя, то си е обосновано за мен, да; то е правилното нещо; но прекалените обяснения, сякаш се изказват, за да дразнят! Ами, всеки си има свой начин на живот; и си живее така, както счита за редно; и, толкова! Далеч съм от мисълта, че абсолютно всички хора, които имат деца, са хора в невежество. Няма такова нещо! Има дори големи Духовни учители, които са родители, и имат деца. Няма как да заявим, че всички хора с деца, са хора на неведението! … Нали, аз ти отговорих на питането по-горе?! Ти разбра позицията на Духовното учение (и съответно – моята позиция и поведение); готово (вече си на ясно; получи отговор). Дай, да не обръщаме интервюто към мен съвсем! Аз съм такава, каквато съм! Да, аз съм различна! Ще съм непонятна за останалите, защото влагам дълбок Духовно значим смисъл в действията си, който останалите (може би) не разбират (като /някои/ са далеч от Духовната материя), но не искам да втълпявам на никого моите принципи и възгледи или да пояснявам, защо поведението ми е такова, каквото е. Аз просто, не съм искала да имам деца, и толкова! Ако реша да имам, всички ще разберете! Но не искам, понеже съм си преценила така за себе си. Зад позицията ми, седи обясненото горе, но аз го уточних тук, понеже ти ме помоли; не си мисли обаче, че това съм го разказвала на някоя леля, баба, стринка, вуйчо или на който и да е мой роднина. Как ще го разберат? Когато всичко се разяснява в подробности, започва да дразни хората, които са избрали за себе си обикновен начин на живот, и подобни будни постъпки (като например моите), на тези хора им идват в повече; не разбират тази материя; тя, дори ги плаши! Бабите на село искат деца, а не да им говориш нещо за Бог и за Духовна реализация! Аз на никого не съм се обяснявала за изборът ми; то, не е нужно. Човек трябва да си прави онова, което знае, че е правилно, и толкова. Я, се върни на въпросите за „Ергенът“, че така, никой няма да разбере този диалог, а и само ще подразниш читателите!“.

 

    Репортерът: „О! Добре! Но аз задълбах, защото темата е много вълнуваща! Ти имаш познания в такива области, които са ми интересни; действията ти са смислени, а не първосигнални; стана ми любопитно и … Добре, ще се върна на Ергенът“, но някой път ще говорим само за Духовното учение! А сега … ами имам важен въпрос за „Ергенът 2“, но аз пак искам да питам нещо, свързано (донякъде) с теб и с Духовните учения, с Йога. Така … Ние те познаваме Лора, от години. Аз (и много други хора) знаем, че ти си първата, която започва да преподава Йога във Враца и въобще – явно една от най-първите, които водят Йога в България, че и на Балканите. Ти си била още на 14-сет години, когато започваш да преподаваш Йога и Бойни изкуства. Относно Йога, ти си тази, която проправя в България пътя на Йога (доколкото знам, успоредно с Венцеслав Евтимов), но точно ти отговаряш за това, Йога въобще да навлезе в страната и да бъде приета и разпространена. Ти си първоосновата и доайена. Работиш по това дело още от дете, дето се вика; бориш се и проправяш път на Йога; ти преподаваш; имаш изцяло благотворителни занятия; помогнала си на мнозина чрез Йога и продължаваш да го правиш. … Със сигурност, пътя на Йога преди в миналото и днес, е различен път. Преди, Йога е била непозната, чужда, далечна (дори недопустима); а днес (като вече й е проправен пътя и Йога е навлезнала), сега Йога е тук, и сега едва ли не, Йога е на всеки ъгъл. Но, аз питам: така ли е действително? За истинската Йога ли говорим?! Защото в продукцията „Ергенът 2“, имаше две женички, които се бяха заявили за някакви преподаващи Йога, обаче … ами, аз забелязах много неточности някак си; очевидно съответните дами, не знаеха какво е Йога и бяха абсолютно начинаещи в тази материя; т.е. аз никога не бях виждала една (уж) йога, да пие толкова алкохол и да яде толкова луканка, да отива и сама да сяда върху един мъж и да го атакува да го целува, да заявява сама, че ‘поведението й е разврат, алкохол, мъже‘ и т.н., пък иначе, да се мисли за йогиня. Нещо, се обърках, къде тук е Йогата! И защо, толкова се заявяваше тази неточно формирана фраза „водя Йога клас“ (казано от начинаеща)? Какви са тези крещящи терминологии и не на място мисли, действия и изказвания, на които им бяга Йогата; пък (уж), това трябваше да е Йога! …. Ами знаеш ли, аз не се впечатлих от наивните души, които мен трябваше да ме грабнат, че (уж) са свързани с Йога. Това, не беше Йога! … То пък, едното момиче, беше доста объркано и от към подход към Ергенът. Защо си мисли, че един мъж се сваля, като му заявиш „хайде да направим заедно няколко дъха!“; и той мъжа (Ергенът), като ще направи 2-3 дъха, и като ще си падне после по жената отсреща, защото ‘са правили дъхове‘; абе, какви са тези простотии?! Така ли се впечатлява един мъж?! Никой не искам да осмивам де, но подхода тук липсваше като женствен; беше си наивно. Това, го остави! Но, тия жени в предаването, дето (уж) се изказваха, че имат нещо общо с Йога, (а и като цяло, доста хора в живота), май и идея си нямат, какво е точно Йога. Те смятат, че това е само една гимнастика ли? Йога, като спорт ли приемат, и не осъзнават какво е? Какви са тези фалшиви и измислени (уж) обучители по Йога в днешно време? Лъжеучители под път и над път! …. Да, аз осъзнавам важността на всичко, което още от някога, ти си направила, и Йога вече е в България, тъй като ти помогна за това; ти реално преподаваш Йога (истински Гуру си; призната си), и лично твоето дело относно Йога, е значимо; но не ти ли е болно, че в днешно време, някакви не-готови за Йога и не разбиращи Йога, се промотират като Йога учители и са тръгнали да се опитват да преподават Йога; оп, извинявай – ‘да водят Йога клас‘! Как слепеца, ще води слепците?! О! Много неща казах; разбра ли ми въпроса!?“.

 

    Лора: „Да, разбрах го! Колко си възмутена! … Виж, наистина в днешно време, Йога не се разбира съвсем (от масовият човек); и в повечето пъти, като че Йога се приема така, както някога се приемаше Аеробиката – т.е. в един момент на 3-4 дни, да изиграеш просто някакви упражнения, и толкова! Доста хора смятат, че Йога е нещо като Аеробика. Да, но Йога не е това; тя е начин на живот, и осъществяването в Йога, следва да е цялостно и ежесекундно. Йога не представлява 10 упражнения за 15 минути! Ако си в Йога, цялостното ти поведение (при това непрекъснато), трябва да е в една висша честота; всички твой мисли, думи и действия, следва да са в хармония (и да осъществяваш Божественото). На думи – това е просто и лесно; на практика, явно е неприложимо; или поне, не е осъзнато. Разбира се, че ако си в пътя на Йога, всичко което ти правиш, трябва да е Йога; и личната ти практика, и храненето и пиенето; и половото ти поведение; и начинът ти на изразяване; и отношението ти към другите и към теб самият, всичко. Схващам, какви абсолютни несъответствия (които си видяла в предаването), са ти показали че момичетата, които си гледала в „Ергенът“, се разминават с Йога и са далеч от тази система; но нека, и тези момичета да опитват да имат (все пак) нещо общо с Йога! Тези момичета, (а и много други хора), може да са далеч от Йога и да не я разбират; със сигурност им е рано да преподават Йога, но те опитват; тръгнали са по този път и лека по лека, те вървят; и в един момент ще им просветне, какво всъщност е Йога (и може би ще започнат да я прилагат за себе си като начин на живот и като буквално поведение, стига да имат волята и дисциплината за това). Вярно е, че до тогава, те сигурно ще объркат много други хора и така ще разпространяват неправилно Йога, но те също търсят своето място под слънцето. Да, те са наивни (дори глуповати), като се перчат, че се занимават с Йога, (без въобще да разбират още какво е Йога), но света се развива; в един момент (поне на някои места), Йога ще се показва по правилният начин. Точно така, не като се заявява „аз водя Йога клас“, а като се провеждат занятия по Йога в цялата дълбочина по класическият начин. И на мен, не ми харесват много неща (и най-вече ме боли от лъжеучителите), но аз, никого не осъждам. Разбирам (как в предаването „Ергенът“), колко абсурдно ти седи разврата (за който каза), пиенето на алкохол, яденето на колбаси и преследването на мъжете, и че това, никак не ти се е връзвало с Йога. Жалко е, че ги има тези неща (и че такива личности се обявяват за йоги), защото така, Йога силно се изопачава и така, изобщо не може да се разбере (от масовият човек) какво е Йога; но света ще се излекува от тези болежки в един момент, защото всичко фалшиво и неправилно, в един момент отпада, за да заблести по правилният начин.“.

 

    Репортерът: „Добре! Хубав отговор! Такива като теб, ще спасят света! Дано има и още пробудени! … А, как приемаш това, че то май се оказа, че всички, които бяха отишли в предаването „Ергенът“, явно бяха там заради реклама (за да си направят пи ар) и за да станат известни?“.

 

     Лора: „Ами, то това няма какво да се коментира. Така си беше за (почти) всички; търсеха популярност. Явно само неколцина (като например Валерия), наистина бяха в „Ергенът 2“ точно, заради Евгени!“.

 

    Репортерът: „Да, Валерия беше там заради Евгени и добре, че той нея избра! Тя търсеше любов; Евгени си търсеше жена. На мен ми харесва, че се събраха! Дано останат заедно за постоянно, и да има сватба! А, ти как приемаш това, че Боряна – една от участничките в „Ергенът 2“, когато беше в „Шоуто на Николас Цитиридис“, каза за Айлин, Валерия и Джия, че са кучки?“.

 

    Лора: „Това беше казано (уж) шеговито, но сериозно – реакция, заради злоба и завист! Истината е, че на Айлин, Валерия и Джия, им се завидя за красотата и сексапила; Айлин и Валерия получаваха внимание от Евгени повече от останалите, и за това към тях имаше силна злоба; ще я има и сега, след като момичетата са извън имението в Бодрум; но какво като?! Както се казва ‘кучетата си лаят; керванът си върви!‘ … Нека им завиждат на Айлин, Валерия и Джия, пък те ще пропускат злобата покрай тях, и ще си постигат успехи в сферите, в които си действат!“.

 

   Репортерът: „Ами, да! А, как определяш поведението на Милица от „Ергенът 2“? Такова падение беше всичко, което тя правеше; такова объркване имаше това момиче; толкова беше емоционално лабилна, неграмотна, себична и проста. Как определяш поведението й?“.

 

    Лора: „Като психически нестабилно, с привкус на тежка неграмотност, която е шокираща! Липсата на будна интелигентност, също разстройваше зрителите! И даже, няма нужда от коментар!“.

 

    Репортерът: „Ама, разбира се! Всичко свързано с Милица е толкова неприятно, че тръпки да те побият! Сцените с нея, едва се изтърпяваха от гледащите предаването! … А, кажи ми името на една участничка, която остави в теб добро впечатление (дори неочаквано).“.

 

    Лора: „Поли! Това е Полина, тъй като тя запази достойнство, и не отиваше като останалите да насилва Евгени за целувки, и не настояваше унизително, Евгени да й казва, че ‘я харесва като жена‘. Момичето е мило; действаше успокояващо на Евгени (сред толкова хиени) и е едно безкрайно красиво, естествено и привлекателно същество с чар; това го забеляза и Евгени, и не случайно беше оставил Поли до финала!“.

 

    Репортерът: „Брей! О, да! Ами, какво смяташ за това, че Пламена (Пам) нападна Поли, че тя трябвало да я защити от подигравките на някои от участничките, които й се смееха за килограмите?“.

 

    Лора: „Не е длъжна! Малката Поли, не е длъжна да защитава голямата Пламена! Поли не е в предаването, за да се кара с хората, и за да се бори с някого. Тя има право, да изживее приказка; и никой няма право да й пречи за това, като й натяква, че ‘тя трябва да се бори за неговата кауза‘! Когато Пам (Пламена) скочи срещу Полина, че не я защитава, аз ако бях на мястото на Поли, изобщо нямаше да й мълча на Пламена. Даже, си имаше и основателна причина, Елисавета в един момент да каже някои неща на Пламена. Не всичко, което Елисавета избълва в един момент срещу Пам, следва да се приеме като погрешно. Разбира се, аз съм за това, да се приемат различните (и не се обявявам срещу Пламена). Самата аз, съм различна по мой си начин; и аз си имам своята специфичност и нестандартност (дори визуално)! Обаче, не бива да смяташ, че всеки ти е длъжен за нещо; и че непременно, някой трябва да те защитава. Не бива да се правиш постоянно на жертва. Не бива да си зъл с някого, че не те е защитил (например, защото си повече килограми, и другите често те обиждат за визията ти)! Полина не е конфликтна личност и не може да се иска от нея, да се кара с другите. Да, но Поли е малка и е фин човек; тя е добричка; на нея е по-лесно, Пламена да й викне, вместо като я притеснява (в случаят) Габи с подигравките си, да говори с нея направо. Габи е неудобна и срещу нея, е по-трудно да се излезе; но на Поли, може да й се викне (така, беше преценила Пламена)! Да, но е объркала! Ами, не може да бъде нападана Поли по такъв грозен начин! Все някой, ще има възможността, да уточни това някъде!“.

 

    Репортерът: „Да! Като ти, например! Гласът на съвестта! … А, всички обявиха представянето на Кристина от Бяла Слатина като трагично и като фарс. Защо е така, според теб? Тя е глезена, отблъскваща, превъзнесена, надута, надменна, фалшива и комплексирана…“.

 

    Лора: „Според мен, във всеки един човек (в повечето случаи) може да се открият не само негативни черти, а винаги има и нещо положително!“.

 

    Репортерът: „Добре! Явно не искаш да я коментираме тази Кристина; тя не е интересна с нищо. А, какво положително има в глупостта на една кифла, която седи на среща ти и ти казва, че „Дева Мария е заченала от Исус Христос“?! Която кифла, иначе се изтъква, колко (уж) е умна и как тя много знае, а то какво излиза накрая?“.

 

    Лора: „Еми, научихме нещо ново! Това за Дева Мария и Исус Христос, и аз не го знаех!“.

 

    Репортерът: „Да, то беше катастрофа! Каза го тази, която сиктероса Евгени, точно преди да я отпрати момчето! А, кажи ми, как ти се видяха родителите, които влязоха в предаването накрая. Вече разбрах, какво мислиш за майката на Евгени – тегли й по-нагоре урок по Морал; а, какво мислиш за бащата на Евгени; а, за другите родители?“.

 

    Лора: „Не може да се обсъдят всички участнички, нито всички родители; но бащата на Евгени остави светло впечатление; той е готин и има перфектна визия за годините си; не е консервативен; той е стабилен и по свой начин взискателен; отворен е за модерното; притежава и аналитичност; той е уравновесен човек. Ще кажа само и за още някой, който ме грабна! Това е бащата на Микаела; доведеният й баща от Гърция, който е на практика един истински баща, и е личност. Това е мъж с достойнство и с абсолютна доброта. Той е доблестен, честен, и е голям човек; заслужава поклон!“.

 

    Репортерът: „А, да! Ами, да завършим така, с нещо позитивно! Аз имам още много въпроси, но интервюто стана голямо и осъзнавам, че трябва да спрем все някога. Щеше ми се, да те питам и за още от участничките, но схващам, че материалът става дълъг. Искам тук, да ти благодаря, че се зае да отговаряш на питанията ми и че, обсъдихме някои неща за „Ергенът 2“! Ти си откровена и си психолог, философ, педагог, сексолог, и си изключителен анализатор; а аз исках все пак някакъв разчет и анализ на предаването, защото то развълнува много хора, и колкото и да е странно … се хареса на достатъчно, за да се поеме към „Ергенът 3“! Преди да започнем диалога, ти настоя „да не ти задавам въпроси за теб самата, а да говорим само около темата „Ергенът“, и аз (почти) спазих уговорката ни. Доволна съм от естествените ти изказвания; искрени и обективни, неутрални и стабилни. Знаех си, че с теб ще се получи интересен разговор! Оставям го за всички, които се интересуват от предаването „Ергенът“. Все някой трябваше да направи краен анализ на „Ергенът 2“, преди да последва новият сезон 3! Не знам, дали ще го гледам, но се радвам, че гледах „Ергенът 2“ и че, успях да го коментирам точно с теб! Сега, да пожелаем на читателите щастливо лято, и дано ни чакат усмихнати слънчеви дни!“.

 

Автор на материала: Полина Симеонова за медия „Модерна Враца“

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар