*
Борба с вредителите

ОТКРИВАТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН В БЕЛОГРАДЧИК НА ВЕЛИКДЕН

|
ОТКРИВАТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН В БЕЛОГРАДЧИК НА ВЕЛИКДЕН

15 април ще бъде двоен празник за Белоградчик. Заедно с Възкресението Христово, градът ще отбележи и Деня на туризма. По традиция на този ден официално се открива активния туристически сезон.

В Белоградчик има около 50 семейни хотели, къщи за гости и вили, с около 650 легла. Въпреки възможностите на региона, все още е ограничено ползването на целогодишен и познавателен туризъм. Голяма част от семейните хотели, къщи за гости и вили работят предимно през топлото полугодие, въпреки че се обявяват целогодишно за ползване. Това води до сезонност в туризма. Другият проблем е малкият обем и ниското ниво на пакети за "лошо" време, като алтернатива на традиционните дейности на открито. Общинската инфраструктура е оценена като "задоволителна". Повод за недоволството от туристите са лошите пътища, по които се стига до туристическите обекти.

В навечерието на официалното откриване на туристическия сезон, кметът на общината Борис Николов инициира акция по почистване на туристическите обекти. В нея се включиха всички служители от общинската администрация. Кметът връчи и 13 трудови договори на млади екскурзоводи до 29 години.

По време на активния туристически сезон Белоградчишката крепост ще работи с удължено работно време до 19.00ч. А последната група за деня ще може да посети пещерата "Магура" в 17.30ч. В Деня на туризма гостите и жителите на града ще могат да се насладят на богата културна програма, кото ще започне от 10.00ч. на 15 април, на централния градски площад.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар