*
Борба с вредителите

ОТКРИХА ОП "СОЦИАЛНИ И КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ" В КРИВОДОЛ

|
ОТКРИХА ОП "СОЦИАЛНИ И КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ" В КРИВОДОЛ

Днес, 30 август официално бе открито общинското предприятие „Социални и комунални дейности” в гр. Криводол.Предприятието ще се помещава в сградата на бившата детска градина „Яна Лъскова”.
Лентата прерязаха кметът на общината Петър Данчев и директорът на предприятието София Ангелова.
На церемонията присъстваха заместник-кметовете на общината Дияна Милетиева и Йордан Желязков, Анелия Николова – секретар на общината, жители на Криводол и общината.
Поздрав към всички отправиха кметът Петър Данчев и Веселина Томова – председател на пенсионерски клуб „Тавтиомозис” – Криводол.

От днес 138 души ще работят към Общинското предприятие по Проект „Нов избор, развитие и реализация” по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Министерството на труда и социалната политика, Агенция по заетост, след успешно завършени курсове на обучение.

50 човека са назначени като „работник градинари", от тях 18 в град Криводол, а останалите 32 ще работят в селата на общината.

60 човека ще работят като "работник поддръжка на пътища" от тях 15 в град Криводол, 45 в селата на общината.

19 човека ще работят като „общ работник – поддържане на сгради”, от тях 4 в Криводол, останалите 15 в селата.

9 човека ще работят като „инкасатор – събирач на данъци и такси”, от тях 2 в гр. Криводол, останалите 7 в селата.

Към общинското предприятието има и услуга Домашен социален патронаж. Обслужват се 270 човека от общината, на които им се доставя храна по домовете.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар