*
Борба с вредителите

ОТКРИХА МОДЕРЕН ЗАВОД ЗА СЕПАРИРАНЕ НА ОПАДЪЦИ В МОНТАНА

|
ОТКРИХА МОДЕРЕН ЗАВОД ЗА СЕПАРИРАНЕ НА ОПАДЪЦИ В МОНТАНА

Министър Нона Караджова и кметът Златко Живков откриха днес новия завод за сепарирне на отпадъци. Станцията ще може да преработва 20 тона битов отпадък на час, пускането й в действие удължава живота на депото с поне две десетилетия. „Това е една от най-модерните сепариращи инсталации от общо 28-те в страната”, каза пред журналисти министър Нона Караджова. Предстои станцията да бъде разширена, за да започне да компостира биологичните отпадъци.

Обектът е изграден за година и половина, за него държавният бюджет е осигурил 6,8 милиона лева. Още 195 000 лева е дала община Монтана.. Сепараторът ще обслужва около 150 хиляди души население, това са 11-те общини от област Монтана и община Криводол.

Изпълнител на обекта е фирма „ПСТ МУТ холдинг”.

„Това е следващата стъпка от екоразвитието на общината. . Монтана е сред първите общини в страната, в които бе изградено модерно депо за твърди битови отпадъци през 2001 година.”, каза при откриването кметът Златко Живков.Той специално отбеляза , че с пускането на инсталацията се разкрити нови 15 работни места. ТРазделенинте по вид отпадъци от Монтана ще бъдат транспортирани до пазарджик, където има завод за преработката им.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар