*
Борба с вредителите

ОТКРИХА ИЗЛОЖБА „ОРЯХОВО В КАРТИ“

|

В централната сграда на Исторически музей – Оряхово бе открита днес изложбата "Оряхово в карти“. Това е първото събитие, част от празничната програма, по повод Деня на град Оряхово - 21 ноември.

Секретарят на Община Оряхово – Христинка Цонева поздрави д-р Евгения Найденова – директор на ИМ - Оряхово, пожелавайки й неизчерпаема енергия. Сред посетителите бяха и младежите от Клуб „Европейски диалог“ към ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“.

Изложбата представя карти от различни години, а голяма част от изображенията са изпратени от проф. Сергей Торбатов. Най-големият акцент са оригиналните карти на Оряхово от 1902-1930 година, предоставени от "Техническа служба"- Община Оряхово в лицето на Мариян Кивуцов. В изложбата бе представен и макет на крепостта "Камъка", изработен от деца при ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова".

 „Оряхово в карти“ може да посетите и в утрешния празничен 21 ноември от 13.00ч. до 17.00ч., както и в следващите работни дни. Напомняме на всички граждани и гости на града, че днес ще бъде открита изложба на Водоля Казаков – „70 в картини“ в 14:30ч., а Йорданка Манкова ще представи книгата си „Цер и лек да намериш“ в 15:00ч. Събитията ще се проведат в ХГ „Проф. Марин Върбанов“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар