*
Борба с вредителите

ОТКРИХА БИБЛИОТЕКА НА ОТКРИТО ВЪВ ВИДИН

|

"Библиотека на открито" е една от инициативите включени във великденската празнична програма на Община Видин. Тя бе открита по време на детския хепънинг в Крайдунавския парк. Проявата е първа за видинската библиотека.

"Тук децата няма да могат да взимат книги за в къщи, но ще се запознаят с дейността на библиотеката. Наскоро закупихме много занимателни игри за детския отдел. Стремим се към това библиотеката да стане привлекателно място за децата, да ги привлечем като приятели от най- ранна детска възраст, за да формираме у тях интерес към книгата"- каза директорът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Десислава Иванова.


Актьори от Драматичния театър четяха приказки и забавляваха децата на празника. "Библиотеката на открито" ще остане в Крайдунавския парк до 21 април включително. От Регионалната библиотеката предвиждат инициативата да се провежда и през летните месеци.

В началото на детския празник кметът на община Видин Герго Гергов откри официално и възстановените скулптури на личичките. Липсващите опашки на фигурите бяха монтирани по инициатива на общината и със съдействието на "Видахим" и неправителствена организация.
"Помня ги от моето детство и много се радвам, че лисиците са ремонтирани"- каза Силвия Димитрова- майка на 3 деца, която остана доволна от грижата на управляващите за децата на Видин.

Подсигурено е осветление на мястото, където са ситуирани фигурите на лисичките в Крайдунавския парк, за да не станат отново обект на вандалски прояви.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар