*
Борба с вредителите

ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ В БЕЛОГРАДЧИК

|
ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ В БЕЛОГРАДЧИК

Събранието се прехождаше от аранжирана изложба на дърворезба в малката зала на Младежки дом –Белоградчик на дърворезбаря Йордан Иванов Първанов. Това е първата изложба на дърворезбаря в чест на неговата 88 годишнина, организирана от Сдружението за атрактивен туризъм „Торлаколит”.
Иванка Ванева – секретар на сдружението, откри изложбата и говори за житейския път на дядо Йордан, за неговата любов към дървото, за многото прецизно изработени изделия за бита с най-различни орнаменти и разбира се за неговата стихия – дървените рамки, които прави с удоволствие за многото грамоти и отличия на своя внук от туристическия бранш в града.
Над 100 членове на клуба на пенсионера „Мадона” в града, който тази година навършва 34 години, присъстваха на отчетно-изборното събрание.
Негови гости бяха председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова, зам.-кметът Антон Трифонов, председателят на областния съвет на пенсионерите Бойко Прангаджийски, Малина Башлийска – председател на Ревизионната комисия на ЦС на клубовете на пенсионера и Илияна Веселинова – директор Дирекция „Социално подпомагане”.
Отчетния доклад за периода, който представи Симеон Илиев- председател на клуба изобилстваше от много инициативи, факти, числа, които отразяваха богатия и разнообразен живот на клуба. В своята дейност той е разглеждал и редица важни, обществено значими теми, свързани с: приемане на декларация за обединяване на няколко съюза в Пенсионерски съвет; общ протест срещу увеличаване на потребителските такси и здравни услуги; обръщение за актуализиране на пенсиите; сигнална записка до парламента и здравното министерство за решаване проблемите на Белоградчишката болница.
Изключително богата и всеобхватна е цялостната дейност на клуба – от приятелски срещи и развлечения до активна организационна и социална дейност, с приобщаване и подкрепа на възрастните в общината. Проведени са дарителски акции, 6 лекции на здравни и други теми, 11 срещи с други клубове от страната, шахматни турнири, екскурзии, срещи с учителите пенсионери, с акушерките за Бабин ден и др. Поддържат се регулярни контакти и с клубовете на пенсионера от Зайчар и Княжевац, Сърбия. Със съдействието на общината желаещите пенсионери се обучават безплатно на компютърна грамотност.Вече е изградена и втора певческа група. Редовно се провежда и формата – дамски четвъртък, запазена територия за дамите от клуба, ден в който обменят опити обсъждат различни теми. Всеки ден в клуба се играе шах, табла, обсъждат се проблеми, дават се приятелски съвети.


Лидерът на клуба не спести и някой критични бележки към ръководството на клуба и част от неговите членове. Има какво да се направи за подобряване организационното състояние на клуба.
Георги Живков запозна присъстващите с доклада на Контролната комисия, а Ветка Миланова представи Културния план за 2013 година.
Мирослава Чавдарова поздрави ръководството и членовете за активността и ентусиазма при провеждане на различните прояви клуба и за гражданския принос в поставяне на проблемите, чиито списък е предоставен на вниманието на съветниците, с предложение за решаване от общинска администрация.
Антон Трифонов, благодари за активността и за близкия контакт с ръководството на клуба, което спомага за навременното решаване на проблемите. Той запозна присъстващите с най-важните проекти, които ще се изпълняват тази година от общинска администрация.
Илияна Веселинова подробно говори за всичко, което прави дирекцията в областта на социалната сфера с оглед улесняване и облекчаване живота на възрастните хора.
Събранието избра 9 членен Управителен съвет и Контролна комисия в състав от 3 души на клуба на пенсионера и 19 делегати на областната конференция. За председател на Клуба на пенсионера „Мадона” бе преизбран Симеон Илиев.

Любомир Веселинов


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар