*

ОТБОР „МИНЬОР ЗГОРИГРАД“ Е ПОБЕДИТЕЛ НА КАМЕНИЦА ФЕН КУПА ВЪВ ВРАЦА

|

Завърши и последният етап от регионалните турнири

 

Последната футболна среща преди големите финали от турнира за любители Каменица Фен купа се проведе през изминалия уикенд на спортен комплекс „Winbet арена“ във Враца. Първи във футболната класация се нареди „Миньор Згориград“, който победи „Нашенци Враца“ с 2:1 в редовното време. Така на второ място се класира „Нашенци Враца“, а третото място си поделиха ФК „Криста“ и „Вихър Николово“.

 

За първи път в деветнадесетгодишната си история регионален турнир на Каменица Фен купа се провежда във Враца. От страна на домакините от града присъства Александър Владимиров - заместник-кмет „Култура, спорт, социални и младежки дейности, туризъм и инвестиции". „Аплодисменти за всички участници. Благодарим на организаторите от Каменица за този турнир, който доставя удоволствие на всички ни. Очакваме ви отново тук и следващата година. Вие се превърнахте в символ на любителския футбол, така че продължавайте да правите това, което правите.“, бяха думите на г-н Владимиров по време на церемонията по награждаване в неделя.

До момента турнирът се радва на голям интерес и успява да вдигне футболния адреналин във всеки град, където се провежда. Броят на отборите, които се включиха в сезон 2022, надхвърли 600. Всички участници в осемте регионални кръга показаха страхотни умения на терен като за истински професионалисти.

По традиция в неделния ден и във Враца бяха раздадени индивидуални и екипни отличия. Специален гост от страна на организаторите от Каменица бе Радостина Хаджийска - Директор „Правни и корпоративни въпроси" в Каменица АД. „Надявам се, че сте имали страхотни емоции с вашите приятели и семейства през последните два дни. Благодарим на всички наши партньори и на домакините от Община Враца за подкрепата. Радваме се, че Враца за първи път е домакин на регионален кръг от нашия турнир. Благодаря и на целия екип на Каменица, който през последните два месеца работи неуморно, за да върне футбола на феновете в България.“, сподели г-жа Хаджийска. Тя награди отбора на „ВиК Враца“, който с играта си, заслужи титлата „Най-спортсменски отбор“. „Звездата на турнира“ стана Пламен Нитоловски от „Миньор Згориград“, а  призът „Най-добър вратар“ получи Веселин Илиев от „Нашенци Враца“ лично от Валентин Станчев, бивш български футболист, нападател, който в момента изпълнява длъжността Главен селекционер на ДЮШ на ПФК „Лудогорец“ Разград. Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки.

 

Победителите от „Миньор Згориград“ получиха специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. На финалите в Пловдив те ще се борят за голямата титла национални шампиони на Каменица Фен купа 2022, както и наградата да представят България на Европейското първенство по мини футбол в Унгария. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка. През септември на големия финал в Пловдив един от всички носители на тази титла ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

 

С двубоите във Враца приключва първият етап на турнира, като на 10 и 11 септември е големият финал в Пловдив, където всички победители от регионалните турнири ще премерят сили и ще бъде излъчен шампионът на Каменица Фен Купа за сезон 2022.

 

Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.

 

Наздраве за футболните моменти с приятели!

 

 

***Край***

За повече информация и при допълнителен интерес към темата:

Стелияна Касабова

„Каменица“ АД

0893 31 81 55

Steliyana-Vladimirova.Kasabova@Molsoncoors.com

 

Повече за Каменица Фен купа:

Каменица Фен купа е най-големият и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в България. Той стартира през 2003 г. и от тогава повече от 15 000 футболни фенове всяка година мерят сили на терените на турнира. Фен купа обединява приятелите от квартала и им дава перфектните условия да ритат футбол за удоволствие и за радостта от споделената страст – футбола. През годините турнирът получава множество спортни признания за приноса си към развитието на непрофесионалния футбол в страната. Каменица Фен купа е и турнирът, който сбъдва много мечти – от посещение на мачове на любими отбори в Европа и по света, до среща със Стоичков и най-големите звезди на футболен клуб „Барселона“.

 

Повече за „Каменица“ АД:

„Каменица“ АД е една от водещите пивоварни компании в България, част от международната Molson Coors Beverage Company. Компанията има повече от 141 години опит, история и традиции в пивоварството. Бирата е в сърцето на Каменица, а страстта на служителите към пивоварството е това, което превръща зрънцето ечемик в пивка кехлибарена течност. „Каменица“ АД се гордее с богатото си портфолио от едни от най-обичаните бирени марки като Каменица, Бургаско, Astika, Staropramen, Stella Artois, Corona, Beck’s, Guinness и много други.

Компанията оперира с една пивоварна в град Хасково и микропивоварна за ръчно приготвени бири в Пловдив. Един от приоритетите на компанията е да прави бизнес по отговорен и устойчив начин и да ангажира служителите и партньорите с инициативи, които увеличават положителния отпечатък на бизнеса върху околната среда и обществото. Избор №1 за служителите, клиентите и потребителите е амбицията, която води компанията напред. За повече информация, посетете www.kamenitzacompany.bg.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар