*
Борба с вредителите

ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ В КОЗЛОДУЙ

|
ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ В КОЗЛОДУЙ

Вече 42 години на втория ден от месец февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. Това е така защото през 1971 г. на 2 февруари е подписана Конвенцията за влажните зони, известна повече като Рамсарска конвенция. Документът носи името на град Рамсар, Иран, където е подписан.

На този ден с отбелязването на много и разнообразни събития, в които се включват хора от различни страни по света, се цели насочване на вниманието ни към разбирането, че оцеляването на човечеството е в пряка зависимост от влажните зони – от наличието на чиста вода и адекватно водоснабдяване. Тази година мотото е „Влажните зони съхраняват водата”.

В гр. Козлодуй дейностите по популяризиране на Световния ден на влажните зони бяха организирани от децата от орнитологичен клуб „Аз и птиците” към Обединен детски комплекс, съвместно с местни еко- клубове от всички училища в града. Младите природозащитници проведоха орнитлогично наблюдение на птици по поречието на р. Дунав в района на Ботев парк, комбинирано с кратка беседа. Всеки участник получи дипляна и плакат с информация за значимостта на влажните зони. Мероприятието завърши с вкусна почерпка и приятни емоции сред природата.

Орнитологичен клуб „Аз и птиците” изказва специални благодарности на господин Румен Маноев – кмет на Община Козлодуй за оказаното съдействие.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар