*
Борба с вредителите

ОТ ДНЕС В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗАПОЧВАТ РАБОТА ЧЕТИРИМА МЛАДИ ВИСШИСТИ ПО ПРОГРАМА „СТАРТ В КАРИЕРАТА“

|

Четирима млади висшисти от днес официално започнаха работа в екипа на Областния управител Пепа Владимирова. Те са част от възможностите, които програма „Старт в кариерата“ предлага. Едно от изсикванията й е младите хора да не са имали досега професионален стаж. Четиримата бяха избрани след проведен конкурс. Днес те бяха приети от заместник областния управител инж. Валентин Литов и от главния секретар на администрацията инж. Бисер Дончев. Двамата оповестиха работните им места и ги приветстваха като част от екипа на Областния управител. В първите няколко дни младите специалисти ще разучават правилниците за работа и основните документи, с които борави администрацията. След това те ще заемат и работните си места.

Полина Пенчева е завършила „Политология“ във Великотърновския универститет и ще работи като сътрудник на г-жа Пепа Владимирова. Лилия Тодорова е със специалност „Бизнес информатика“ от Свищов и ще работи като IT специалист. Диляна Димова е юрист, завършила „Право“ в Югозападния университет, и ще помага в работата на „Държавна собственост“, а единственият мъж сред тях – Петър Петров, е финансист със специалност „Финанси“ от Свищов. Неговото работно място е в счетоводния отдел на администрацията.

Продължителността на програмата е 9 месеца. Заплатите на младите висшисти са от Социалното министерство. Те са в размер на 400 лева. Младежите са с трудови договори. Областна администрация участва в "Старт в кариерата" вече девета поред година. Първите трима младши експерти бяха назначени през 2003 година.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар