*
Борба с вредителите

ОТ ДНЕС - НА ПЪТЯ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ!

|
ОТ ДНЕС - НА ПЪТЯ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ!

Шофирането с включени фарове става задължително за цялата година. Промяната влиза в сила от днес. Глобите за неспазване на мярката ще бъдат 50 лв.
По 50 лв. ще плащат и пешеходците, ако преминат през огражденията на пътя. До 200 лв. може да стане глобата за шофьор, който преминава на червено или не осигури предимство, когато преминава през пешеходна пътека. При първо нарушение глобата ще е 100 лв. Тя ще става 200 лв., ако нарушението е повторно. При повторното нарушение за месец ще бъде отнемана и шофьорската книжка.

Завишават се и глобите за пияните шофьори. При концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила водачът ще се наказва с глоба до 1000 лв. и отнемане на книжката до 12 месеца. Същата е санкцията, ако дадете колата си на неправоспособен или пиян водач.

За първи път отказът от проверка с дрегер става наказуем. Санкцията за водача ще е до 2000 лв. и забрана да шофира 2 години.

С промените светлоотразителната жилетка става задължителна за велосипедистите извън населените места и тъмната част от денонощието.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар