*
Борба с вредителите

ОТ 11 ДО 19 МАРТ Т.Г. МОЩИТЕ НА БЛ. ЕВГЕНИЙ БОСИЛКОВ В БЪРДАРСКИ ГЕРАН

|
ОТ 11 ДО 19 МАРТ Т.Г. МОЩИТЕ НА БЛ. ЕВГЕНИЙ БОСИЛКОВ В БЪРДАРСКИ ГЕРАН

Във връзка с честването на покровителя на енорията свети Йосиф от 11 до 19 март католическата енория в Бърдарски геран приютява мощите на Блажения Евгени Босилков, като по този начин се свързва по специален начин със свещеника, който 12 години е служил в селото и е оставил незаличими следи както в съзнанието на хората, така и в обществения живот. На 11 март от 10 ч. отец Койчо Димов и енориашите откриват тържествената седмица с молитвен час пред мощите. Храмът ще е отворен всеки ден от 10 до 12 ч. и следобяд от 15 до 17 ч. за да могат вярващите да отправят своите молитви, търсейки застъпничеството на Блажения.

В седмицата, посветена на честването на патрона на храма свети Йосиф, младежка театрална трупа към католическа енория „Света Богородица“ – гр. Белене ще гостува на Бърдарски геран като престави в Народно читалище „Съединение-1923“ пиесата „В сърцето на От(е)ца“ на 16 март от 11 ч. Проследяват се последните дни от живота на Бл. Евгений Босилков. Размишления и спомени се преплитат в съзнанието на този мъж, отдал живота си за вярата.

На 19 март от 11 ч. ще бъде отслужена тържествена литургия в чест на свети Йосиф, която ще е престоятелствана от монс. Петко Христов, епископ на Никополската католическа епархия, в съслужение със свещеници от цялата епархия. Енорията ще посрещне многобройни гости от другите католически енории.

Светлана Караджова


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар