*
Борба с вредителите

ОСВЕЖАВАТ КРАЙДУНАВСКИЯ ПАРК ПРЕДИ ПРАЗНИЦИТЕ

|
ОСВЕЖАВАТ КРАЙДУНАВСКИЯ ПАРК ПРЕДИ ПРАЗНИЦИТЕ

Броени дни преди светлия християнски празник Великден в Крайдунавския парк на Видин кипи оживление. Причината обаче не е някое масово мероприятие, а усилените ремонти, с които са ангажирани група работници. Едни чистят, други боядисват парапета на алеята, трети ремонтират тоалетната в близост до крепостта "Баба Вида".

Факт е, че и склуптурите на емблематичните за Видин лисички отново имат опашки. Емблематична, защото видинчаните, които не са си правили снимка за спомен, "яхнали" лисиците, се броят на пръсти. Съвсем скоро видинските деца ще се радват и на изцяло обновена площадка за игри с чисто нови люлки и пързалки.

"Парапетът на крайбрежната алея от "Телеграф капия" до Речна гара, който е общо 450 м и се състои от над 290 пана, трябва да е боядисан в бяло до утре вечер", казаха работниците. Тоалетната в близост до "Баба Вида" пък ще е готова по Гергьовден. Голяма част от материалите за възстановяването й са дарение от фирми, а ремонтът се извършва от строителната бригада на Община Видин. Прави се нова канализация, ще бъдат монтирани нови моно- блокове, ще бъде обособена специална стая за майки с бебета. Разчистват се и останките от съборената в близост до крепостта "Баба Вида" къща.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар