*
Борба с вредителите

ОСТАВЯТ НА МИРА КМЕТА ЗЛАТКО ЖИВКОВ, СЪДЪТ НЕ ПРИЕ ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ...

|
ОСТАВЯТ НА МИРА КМЕТА ЗЛАТКО ЖИВКОВ, СЪДЪТ НЕ ПРИЕ ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ...

„Надявам се това дело скоро да бъде приключено”, каза кметът Златко Живков, след като Окръжният съд в Монтана отказа да го отстрани временно от поста: Прокуратурата поиска отстраняването му с мотива , че пречи на разследването.

„Няма никакви основания за отстраняването на г-н Живков”, заяви адвокат Инна Лулчева. Той не само не препятства разследването , но както стана ясно по време на заседанието 17 от общо 20-те тома материали по делото са предоставени от община Монтана.”, допълни тя.

Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в тридневен срок. Прокурорът от Софийска градска прокуратура не коментира решението, както и възможността да го обжалва.

Делото срещу Златко Живков бе възложено на прокуратурата във Враца миналата годишна, а в началото на 2013 то бе дадено на специализирания отдел на Софийска градска прокуратура. Обвиненията срещу кмета са, за нарушения при възлагане на обществена поръчка, свързана с местна фирма. Касаe се за разходи по поддържане на чистотата, зелените площи, паркове и междублокови пространства. Образувано е по сигнал на група общински съветници. Приложени са доклади от проверки на Държавна финансова инспекция, Икономическа полиция и следствието. Обвинението е по текстове от член 282 ал. 2 и 254 ал. 1 от НК.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар