*
Борба с вредителите

ОСТАВИЛ КОНЕ БЕЗ НАДЗОР ГЛОБЕН 400 ЛВ. ОТ КМЕТА НА БЕЛОГРАДЧИК

|
ОСТАВИЛ КОНЕ БЕЗ НАДЗОР ГЛОБЕН 400 ЛВ. ОТ КМЕТА НА БЕЛОГРАДЧИК

Кметът на Община Белоградчик подписа Наказателно постановление след разгледан Акт за установяване на административно нарушение. Постановлението е срещу лицето Б.Д.А от гр. Берковица, област Монтана.
На 29 септември тази година около 10.30ч. в село Раяновци, ул. Единадесета №5, е установено влизане на 7 броя коне, собственост на горепосоченото лице, свободно пуснати и оставени без надзор. Собственикът многократно е предупреждаван от кметския наместник на село Раяновци за това, че системно е пускал конете да се движат свободно по улиците и дворовете на селото. Устни жалби кметският наместник е получавал и от други жители на селото, поименно изредени в Акт №1 от 01 октомври 2012г.
Установеното представлява нарушение на чл. 39, ал.2, от Наредба №1 за осигуряване и поддържане на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на Община Белоградчик.
Нарушението се извършва за първи път. Срещу направената а Акта констатация в срока по чл. 44 от ЗАНН не са постъпили писмени възражения, възражения и забележки не са направени и при връчване на Акта.
Поради, което и на основание на чл. 47, ал.1,б. „А” и чл. 53, ал.1 от ЗАНН, чл.42, ал.2 от Наредба №1 /цитирана по-горе/ на лицето Б. Д. А. е наложена глоба в размер на 400 лв.
Постановлението е приведено в изпълнение.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар