*
Борба с вредителите

ОСЪДИХА ОБЩИНА ВИДИН

|
ОСЪДИХА ОБЩИНА ВИДИН

Видинска фирма осъди Община Видин за неизплатени средства за извършени дейности, фактурирани и представени в Общината. Дейностите са за периода от 2009 година насам и включват зимно поддържане и снегопочистване на общинската улична мрежа, извозване на дърва за отопление до училища, както и други услуги, извършени от фирмата по договор с общината.

Гражданските дела бяха разгледани в Районния съд на Видин, а решението на магистратите е в полза на фирмата. Община Видин трябва да изплати на собственика по два от сключените договори над 13 000 лв. По друг договор от 2010 година, когато фирмата е предоставила услуги около организацията на видинския панаир, Общината ще трябва да плати още- и така до около 20 000 лв, включващи и разноските по делата. За това разказва ищецът и собственик на фирмата- Николай Цветков.
Сумите, които Община Видин дължи по трите дела на ищеца, са 18 500 лв, без лихвите по главницата. Тук се включват и разходите за вещи лица, адвокатски хонорари и държавни такси по делата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар