*
Борба с вредителите

ОПРЕДЕЛИХА НАЙ-ДОБРИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ВЪВ ВИДИН

|
ОПРЕДЕЛИХА НАЙ-ДОБРИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ВЪВ ВИДИН

На 24 януари бе проведен областния етап на ежегодния Национален конкурс “Пожарникар на годината”. На церемония в заседателната зала на ОДМВР-Видин бяха връчени грамоти на излъчените победители и подгласници в конкурса, съобщиха от МВР-Видин.

Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, като и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението.

Конкурсът се провежда в две категории: І Категория – „Пожарникари на годината” и ІІ Категория – „Отличен в Националния конкурс „Пожарникар на годината”.
Днес грамотите на победителите в областния етап на ежегодния Национален конкурс “Пожарникар на годината” връчи комисар Николай Тодоров – началник на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението”-Видин.

І Категория–„Пожарникари на годината”
Държавни служители със средно образование:
Подгласник – Главен пожарникар Венцеслав Ванков Василев-командир на екип в РСПБЗН-Белоградчик.
Победител – Главен пожарникар Мариян Иванов Флоров – командир на екип в РСПБЗН-Видин.
Държавни служители с висше образование:
Победител – Инспектор II ст. инж.Румен Евгениев Маринов-инструктор в РСПБЗН-Видин.

ІІ Категория–„Отличен в Националния конкурс „Пожарникар на годината”
Отличен – Станислав Валентинов Георгиев от гр.Видин. (На 31 декември м.г. 29-годишният видинчанин по собствена инициатива влиза в задимен етаж на горящата къща на свои съседи на ул.”Момчил Войвода” и евакуира по вътрешното стълбище възрастна жена. С риск за живота си мъжът прави повторен опит за евакуация на възрастен мъж в безпомощно състояние, но поради силното задимяване успява да го изведе на терасата на кухнята. Пожарът е ликвидиран от пристигналия на мястото екип на РСПБЗН-Видин.)


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар