*
Борба с вредителите

ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА ВРАЦА ПЛАШИ КМЕТА НА МОНТАНА С ОБВИНЕНИЕ ЗА ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР

|
ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА ВРАЦА ПЛАШИ КМЕТА НА МОНТАНА С ОБВИНЕНИЕ ЗА ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР

Три години затвор заплашват кмета на Монтана. Окръжната прокуратура повдигна две обвинения на Златко Живков – за престъпление по служба и злоупотреба с бюджетни пари. Разследването срещу Живков е започнало след сигнал от общински съветници от Монтана и одит на Сметната палата, които са показали сериозни нарушения.
Разследването срещу Златко Живков беше поето от врачанската прокуратура заради служебното му положение и за да бъде обективно. Така е установено, че кметът на Монтана е извършил две престъпления. При първото той е нарушил служебните си задължения при обществена поръчка за озеленяване, тъй като един от спечелите търга се оказало в ясно установен конфликт на интереси. Прокуратурата твърди, че Живков е трябвало да отстрани участника, а не да сключва договор с него.

Второто обвинение е свързано с парите за боклук на Монтана, като се твърди, че кметът незаконно е отклонил над 700 хил. лв. от тях. “Второто обвинение е такса “битови отпадъци”. По повод извършен одит от Сметната палата е констатирано това нещо. Предполагам, че в скоро време ще има яснота. Повечето от материалите са събрани. Остава извършването на някои следствени действия”, обясни Светозар Лозанов, окръжен прокурор на Враца, пред ТВ7.


 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар