*
Борба с вредителите

ОКРЪЖЕН СЪД - ВРАЦА НАКАЗА ДВАМА ВРАЧАНИ ЗА ДЪРЖАНЕ С ЦЕЛ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

|
ОКРЪЖЕН СЪД - ВРАЦА НАКАЗА ДВАМА ВРАЧАНИ ЗА ДЪРЖАНЕ С ЦЕЛ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

Окръжен съд – Враца наложи наказания на двама врачани за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Подсъдимият М. К., осъждан, получи ефективно наказание от 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“, които той ще трябва да изтърпи при първоначален „общ режим“. За другия подсъдим – М. Н., неосъждан, наказанието е 1 година „лишаване от свобода“, чието изпълнение се отлага за срок от 3 години. Наказанията са определени въз основа на  постигнати споразумения между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите, които съдът одобри.

Престъплението, за което подсъдимият М. К. се е признал за виновен е, че на 29.03.2022 г. в дома си и в малка стая между два етажа в същия жилищен блок в град Враца, без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение общо 40,4 грама високорискови наркотични вещества на обща стойност 1000,08 лв. М. Н. се е признал за виновен, че на 08.02.2022 г. в апартамент във Враца, без необходимото разрешително и в нарушение на същия закон, е държал с цел разпространение четири полиетиленови сгъвки, съдържащи коноп с общо тегло 15,894 грама на стойност 95,36 лв.

Подсъдимият М. К., на който е наложено ефективно наказание, е извършил престъплението в изпитателния срок на друго осъждане. Съдът приведе в изпълнение и наказанието от предишното му осъждане, което е 9 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“. Предишното престъпление е също за държане с цел разпространение на наркотици.

Двамата подсъдими ще трябва да заплатят и направените разноски по делото.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно, не подлежи на обжалване и протест, и има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар