*
Борба с вредителите

ОФИЦИАЛНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МЕЗДРА НА ПОСЕЩЕНИЕ В КОНОТОП, УКРАЙНА

|
ОФИЦИАЛНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МЕЗДРА НА ПОСЕЩЕНИЕ В КОНОТОП, УКРАЙНА

Официална делегация от община Мездра, водена от кмета Иван Аспарухов, замина за побратимения украински град Конотоп, Сумска област, където ще вземе участие в тържествата, посветени на честването на 375-годишнина от основаването на Конотоп и 69 години от освобождението на града от хитлеристките окупатори. В делегацията влизат още секретарят на общината Нина Данколова, зам.-председателят на Общинския съвет Виктория Данкова и общинската съветничка д-р Митка Лечева.

Българската делегация ще се срещне и разговаря с ръководството на 90-хилядния административен и железопътен център, начело с председателя на Градския съвет Василий Дзед. Очаква се двата града да подпишат Договор за сътрудничество в областта на културата, икономиката, търговията, образованието, туризма и спорта.

В рамките на тридневната си визита представителите на община Мездра ще се включат в празничното шествие и митинг до Мемориала на славата, въздигнат в чест на победата във Втората световна война и облицован през 1977 г. с мрамор, подарен от гражданството на Мездра. Те ще посетят също хетманската столица Батурин, Градския краеведчески музей, Музея на героя от Руско-турската война 1877 – 1878 г. ген. Драгомиров, Музея на авиацията, училище, детска градина и тамошното вагонно депо.

Приятелските контакти между Мездра и Конотоп датират отпреди близо половин век. Първият договор за побратимяване и сътрудничество в областта на културата, науката и спорта е подписан на 30 август 1966 г. Оттогава, с известни прекъсвания във времето, двата града периодично си разменят посещения на делегации.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар