*
Борба с вредителите

ОБЩИНА МОНТАНА ПРИДОБИ СОБСТВЕНОСТТА НА СГРАДАТА НА ПОЛИКЛИНИКАТА

|
ОБЩИНА МОНТАНА ПРИДОБИ СОБСТВЕНОСТТА НА СГРАДАТА НА ПОЛИКЛИНИКАТА

Сградата на бившата поликлиника /ОМЦ/ е собственост на община Монтана , постанови с решение от 14 февруари т. г. Върховният касационен съд. Съдебните спорове за поликлиниката продължиха 5 години и преминаха през всички съдебни инстанции. Проблемите са от 2008 година, когато фирма „Образна диагностика”-Враца заведе изпълнително дело и се опита да приватизира сградата в центъра на Монтана. Причината са 2 договора за отдаване под наем на помещения в поликлиниката, където фирмата от Враца трябвало да монтира ядрено-магнитен резонанс. Това обаче не се случва . Тогавашният управител д-р Жорж Вилдирасов прекрати договорите два месеца след сключването им и това дава повод за изпълнително дело.
Управител на „Образна диагностика” е Иво Костов от Враца, негов пълномощник в Монтана е бизнесменът Христо Петров. Договорът с тях на пръв поглед бил перфектен. Но в една от точките е записано, че ако не се изпълни от наемодателя преди изтичането , медицинският център следва да заплати неустойка по единия от 25 000 лева месечно до края на 3-годишния срок, а по другия – 10 000 лева месечно.
Д-р Жорж Вилдирасов прекратява договора едностранно само 2 месеца след сключването . Причината – в помещенията не била монтирана апаратурата, за която са отдадени под наем. Арбитражен съд се произнесе в полза на наемателите и заради натрупани задължения по неустойките, заедно с огромни лихви, в поликлиниката влезе съдия-изпълнител. Задълженията бяха достигнали близо 2 млн лв.

Решение на окръжния съд в Монтана през 2008 обяви двата договора за нищожни. Решението през 2012 потвърди и Софийският апелативен съд.

„На 14 февруари сагата приключи. ВКС се произнесе в наша полза и това е последна инстанция”, каза кметът Живков.

Междувременно окръжният съд в Монтана осъди д-р Жорж Вилдирасов за умишлена безстопанственост на 3 години условно и да върне 1 200 000 лева на дружеството.

„Докторът работи в поликлиниката и парите се удържат от заплатата му”, каза сегашният шеф на ОМЦ д-р Мирослав Миронов. След смяната на управителя поликлиниката започва да се съвзема. „Вече са изплатени всички задължения към НАП от близо 400 000 лева, каза д-р Миронов. 2011 и 2012 година поликлиниката завършва със печалба.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар