*
Борба с вредителите

ОБЩИНА МЕЗДРА Е СРЕД НАГРАДЕНИТЕ ЗА "РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012"

|

Работодателят на годината, осигурил най-много работни места, се казва Красимира Иванова. Тя е наела близо 900 безработни в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Общо 30 общини и управители на фирми получиха грамота и плакет на традиционните годишни награди "Работодател на годината", информира БНТ.

В Категория Х - „Работодател, наел на работа най-много младежи до 29 г. по схеми на ОП "РЧР” призовите места в държавата са:

1. Общинска администрация, гр. Вълчи дол.
2. Общинска администрация, гр. Мездра.
3. „К енд К Електроникс” ЕАД – гр. София.  През 2012 г. по схема „Развитие” на ОП „РЧР” Община Мездра е осигурила работа на 55 млади хора. Първа награда в тази категория заслужи Общинска администрация - гр. Вълчи дол, която е наела на работа по схема „Развитие” 91 младежи, а трета - столичната фирма „К енд К Електроникс” ЕАД , собственик на веригата магазини „Техномаркет”, наела 52 младежи по схемата „Създаване на заетост на младежи чрез осигуряване на възможност за стаж”. Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи отличието, което му беше връчено от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, на официална церемония, състояла се в „Принцес Хотел София”.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов сподели, че от началото на тази година близо 52 000 младежи са намерили работа заради успешното сътрудничество на министерството с Агенцията по заетостта и бюрата по труда.

През 2013 г. ще се осигури заетост на повече от 22 000 лица чрез мерки по Националния план за действие по заетостта (НПДЗ) и на над 70 хиляди безработни чрез схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР). Планирано е чрез бюрата по труда да се устроят на работа над 130 хиляди безработни, каза министър Младенов на официалната церемония.

Той направи равносметка за последната година, през която 31 100 безработни са включени в заетост, а в насърчителни мерки за заетост и обучение – над 4 200 безработни по НПДЗ. До момента в различните проекти по оперативната програма са включени над 321 хиляди безработни и заети лица, информира МТСП


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар